Danskerne presser på: 'Send Mette Frederiksen for en rigsret'

Foto: Jonathan Damslund/Ritzau Scanpix

Flere tusinde danskere mener, at Mette Frederiks skal for en rigsret.

Mette Frederiksen er blevet mødt af stor kritik, efter Minkkommissionen har fremlagt sin rapport. Faktisk i høj grad, at flere tusinde danskere nu mener, at hun skal for en rigsret.

Læs også

Nu får det konsekvenser: Salling dropper kendt dansk brand

Der er nemlig blevet oprettet et borgerforslag, der har til formål at få Folketinget til at tage stilling tll, hvorvidt den danske statsminister skal for en rigsret.

Borgerforslaget er blevet oprettet med afsæt i offentliggørelsen af rapporten fra Minkkommissionen, men det er faktisk ikke første gang, at der er blevet oprettet et borgerforslag, der kræver, at Mette Frederiksen stilles for en rigsret.

Det skete også i juni sidste år, hvor forslaget blev stillet med afsæt i Minksagen. Dengang var der dog endnu ikke blevet udarbejdet en dybdegående undersøgelse af forløbet.

Tilsyneladende var der dengang rigtig mange, der mente, at det rette ville være at sende Mette Frederiksen for en rigsret. I hvert fald er der i skrivende stund mere end 62.000, der har skrevet under på forslaget.

På trods af, at der faktisk er opnået det antal støtter, der er krævet, for at få forslaget taget op i Folketinget, har det ikke ført noget med sig, da Mette Frederiksen ikke er blevet stillet for en rigsret.

I det nye borgerforslag, der i skrivende stund har lidt over 3.000 støtter, bliver der givet udtryk for, at det er med udgangspunkt i Minkkommissions rapport, at man ønsker at stille statsministeren for en rigsret.

"På baggrund af offentliggørelsen af minkkommissionen ønsker vi at regeringen skal beslutte at Mette Frederiksen, statsministeren, skal for en rigsret, hvor uafhængige advokater kan gøre op med, om hvorvidt statsministeren har handlet i strid med loven," bliver der skrevet.

Det bliver også gjort klart, at det ikke bør være op til hverken regeringen eller Folketinget at afgøre, om uafhængige advokater skal undersøge sagen til bunds.

"Det bør ikke være op til regeringen og Folketinget selv, at afgøre om hvorvidt statsministeren skal for uafhængige advokater eller ej. Hvis danskerne skal kunne fastholde tilliden til regeringen og systemet, så bør politikerne ikke holde hånden under statsministeren, men derimod lade det være op til vores danske retssystem," skrives der.

Ikke nok med det, så mener de personer, der har oprettet borgerforslaget, at det er selve demokratiet, der står på spil.

"Det er selve tilliden til vores demokrati, der står på spil. Kommissionen skulle ikke afgøre, om der kan rejses en rigsretssag. Det skal der en advokatvurdering til. Og det blokerer Socialdemokratiet for sammen med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten. Får Mette Frederiksen sin vilje, sker der ikke mere. Vi må ’leve med det’, som hun siger," skriver de.

Læs også

Putin melder ud om krigen: Vi er kun lige begyndt

Til slut skriver de, at Minksagen er en af de største skandaler om politisk magtmisbrug i vor tid. Derfor mener de, at der skal gennemføres en rigsretssag, hvis der kan placeres juridisk ansvar hos statsministeren.

 

Dagens Gossip