Det vælter ind med vælgererklæringer til Rasmus Paludan - Bliver Stram Kurs opstillet til Folketingsvalget?

Det vælter ind med vælgererklæringer til Rasmus Paludans parti, Stram Kurs, og hvis det fortsætter i det tempo, vil partiet nå at kunne blive opstillingsberettiget til Folketingsvalget i år.

Hvis man som parti gerne vil være opstillingsberettiget til Folketinget, så kræver det, at man har mindst 20.109 vælgererklæringer. Indtil videre har der været lang vej for Rasmus Paludans parti, Stram Kurs, men i den seneste tid er hans støttet vokset enormt.

Således kan Økonomi- og Indenrigsministeriet der har ansvaret for vælgererklæringer, meddele, at Rasmus Paludans parti har opnået 12.174 erklæringer. Det er altså over en fordobling i forhold til starten af måneden, hvor der ”blot” var 5526 vælgererklæringer til Stram Kurs-partiet.

Læs også

Er der fejl i dit pas? – 228.000 danske pas har fejl

Det er gået hurtigt med erklæringer til partiet, og Ritzau, så oplyste Rasmus Paludan selv i en pressemeddelelse, at hans parti får mellem 800 til 1000 nye erklæringer om dagen. Hvis det er tilfældet, så bør der ikke gå mere end 8-10 dage, før at Stram Kurs kan blive opstillingsberettiget til Folketingsvalget 2019.

Ikke utænkeligt at nå det inden Folketingsvalget

Der er i skrivende stund mindre end to måneder til, at det danske Folketingsvalg 2019 skal være afholdt. Det betyder, at der højst sandsynligt ikke går længe, før at Statsminister Lars Løkke Rasmussen trykker på knappen og udskriver valg.

Hvornår Lars Løkke Rasmussen gør dette, har dog stor betydning for Rasmus Paludan. Han skal nemlig krydse de 20.109 vælgererklæringer senest 15 dage før, at valgdagen har fundet sted. Fristen for at opstille sig til Folketingsvalget slutter nemlig 15 dage før valgdagen klokken 12:00.

Hvis ikke Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs har ramt de 20.109 vælgererklæringer inden da, så må han altså vente op til fire år, før hans parti har mulighed for at komme i Folketinget.

En af årsagerne til de mange erklæringer i løbet af april skyldes, at Rasmus Paludan har afholdt flere demonstrationer i København. Her både kastede og antændte han koranen, hvilket udløste store optøjer. Mens nogle mennesker har valgt at tage fuldkommen afstand til Rasmus Paludan, så har andre bakket op, da de mener, at der er et generelt problem i Danmark, som Rasmus Paludan har fremlyst.

Læs også

DMI: Sådan bliver sommeren 2019 i Danmark

 

Dagens Gossip