Donald Trump mere syg end først antaget

Foto: Shutterstock

Personer tæt på Donald Trump har angiveligt nedtonet, hvor alvorligt det stod til for den tidligere amerikanske præsident, da han var smittet med coronavirus.

En ny rapport hævder, at Donald Trump var betydeligt mere syg, end det blev rapporteret, da han var smittet med coronavirus sidste år.

Læs også

Forretningsdrivende i Danmark gør oprør: Vi åbner på mandag

The New York Times skriver, at den tidligere amerikanske præsident var hårdt ramt af lave iltniveauer i blodet, og at han udviklede et lungeproblem som følge af en lungebetændelse, der var forårsaget af virussen. 

"Hans prognose blev så bekymrende, før han blev ført til Walter Reed National Military Medical Center, at embedsmænd mente, at han ville være nødt til at få ilt, sagde to af de personer, der var fortrolige med hans tilstand," skriver The New York Times. 

Donald Trump blev ført til Walter Reed National Military Medical Center i oktober efter at have 'følt sig svag'. 

Mediet skriver også, at Trumps iltniveauer i blodet alene var årsag til 'ekstrem bekymring'. Hans niveauer faldt ned til 80'erne, hvilket er alvorligt, da en sygdom 'betragtes som alvorlig', når en patients iltniveau i blodet falder til starten af 90'erne. 

Trump blev udskrevet fra hospitalet efter tre dage, hvorefter en 'person tæt på den tidligere præsident' benægtede over for The Times, at han havde været alvorligt syg. 

Den tidligere Trump-stabschef Mark Meadows udtalte efterfølgende, at præsidenten i stigende grad var bekymret for sit helbred efter at have været smittet med coronavirus. 

"I går morges var han virkelig bekymret for det. Han havde feber og hans iltniveau i blodet var faldet drastisk," fortalte han til FOX News-vært Jeannie Pirro. Han tilføjede, at Trump havde vist 'utroligt mod', klarede sig 'ekstremt godt', og at han var 'meget optimistisk'. 

Foto: Shutterstock

Andre medier har rapporteret, at den daværende præsident havde 'hjertebanken', at hans feber nåede 39,5 °C, og at han åbent spekulerede i, om han ville dø. 

Donald Trump har selv udtalt, at han fik muligheden for at blive i Det Hvide Hus, men at han besluttede at blive indlagt på hospitalet. 

"Jeg ville bare ikke være i Det Hvide Hus," sagde Trump efterfølgende. 

"Jeg fik det alternativ: 'Bliv i Det Hvide Hus, lås dig inde, gå ikke engang ind på det ovale kontor. Bare bliv ovenpå og nyd det. Se ikke nogen, tal ikke med nogen og bare accepter det'. Og det kan jeg ikke gøre. Jeg skal være ude i front." 

"Dette er Amerika, dette er USA, dette er det bedste land i verden, dette er det mest magtfulde land i verden. Jeg kan ikke være låst inde ovenpå og bare sige: 'Hey. Hvad end der sker'," sagde han også, og rundede af med:

Læs også

Mor spotter mystisk mand ude foran datterens soveværelse

"Det kan jeg ikke. Du er nødt til at konfrontere problemerne. Der har aldrig været en stor leder, der ville have gjort det." 

 

Dagens Gossip