Flertal af danskerne i ny måling: Giv de offentligt ansatte højere løn

Arkivfoto.

Et flertal af danskerne mener, at der er råd til at give de offentligt ansatte 'mærkbare lønstigninger'.

Mens parterne i de igangværende overenskomstforhandlinger endnu ikke er nået til enighed, og det meget vel kan ende med en omfattende konflikt inden længe, viser det sig nu, at to ud af tre danskere bakker om om de offentligt ansatte.

66 procent af danskerne siger i en ny måling foretaget af Wilke for Avisen.dk, at der er råd til at give landets offentligt ansatte markant mere i løn. Det skriver Avisen.dk.

Lærernes formand Anders Bondo Christensen glæder sig over opbakningen til landets pædagoger, lærere, sosu'er, sygeplejersker og andre medarbejdere i den offentlige sektor.

-  Jeg er meget glad for danskernes melding. Det er helt afgørende, at de, der arbejder med velfærd til daglig, får sådan et skulderklap. Det er noget, de offentligt ansatte suger til sig, siger han til Avisen.dk.

Læs også

Thulesen Dahl overrasker: Lærerne blev kørt over sidst - nu skal de tilgodeses

Topforhandler hos Kommunernes Landsforening Michael Ziegler, siger til Avisen.dk, at han er helt enig i, at der skal være råd til lønstigninger. Lønudviklingen må bare ikke gå for stærkt:

- KL ønsker jo også, at de kommunalt ansattes lønninger følger udviklingen i den private sektor. Det er i vores øjne helt rimeligt, men det er samfundsøkonomisk ikke holdbart, hvis de offentlige lønninger stiger mere end de private. Det vil skade vores økonomi og dermed vores velfærd på den lange bane, skriver Michael Ziegler i en mail til Avisen.dk.

Forhandlingerne om løn, betalt spisepause og arbejdstid er spidset til de seneste uger, hvor der både er varslet strejker og lockout. 

Lockouten vil træde i kraft 10. april, hvis partnerne ikke når til enighed inden, og tusindvis af offentligt ansatte vil dermed blive sendt hjem uden løn. 

Læs mere om sygeplejerske løn, pædagog løn, pilot løn og mange flere her på tjek din løn oversigt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip