FN med alvorlig advarsel: En misforståelse fra en atomkrig

Foto: Shutterstock

FN er alvorligt bekymret for den nuværende sikkerhedspolitiske situation.

Verden er lige nu usikker. Rusland har siden slutningen af februar aktivt haft en krig kørende i Ukraine. Det har for alvor skabt en afstand mellem Rusland og Vesten, hvilket naturligvis er dårligt nyt for verdensfreden.

Der oprustes lige nu markant i diverse lande, hvilket også omfatter Danmark. I går og i dag er der FN-møde ved FN’s hovedkvarter i New York, USA.

Læs også

Dronning Margrethe måtte afbryde ferien: Hastede til København

Her er atomvåben på programmet, og fra dansk side deltager udenrigsminister Jeppe Kofod (S). Planen er at diskutere en nedrustning af atomvåben. Og skal man tro FN’s generalsekretær, så er verden ikke langt fra en regulær atomkrig.

- Menneskeheden er kun en misforståelse, en fejlberegning væk fra atomar tilintetgørelse, udtalte Antonio Guterres, der mener, at verden står overfor en atomtrussel, som ikke er set siden toppen af den kolde krig i forbindelse med Cubakrisen i 1962.

Ifølge Antonio Guterres er det ikke kun situationen i Ukraine, som lige nu er en trussel. Også situationen i Mellemøsten og spændingerne på den koreanske halvø er situationer, der kan eskaleres ud i atomkrig.

- Vi har, indtil videre, været ekstraordinært heldige. Men held er ikke en strategi. Og det er er ikke et skjold mod geopolitiske spændinger, som koger over i atomkonflikt, udtalte António Guterres ifølge Ekstra Bladet.

Rusland har efter invasionen af Ukraine også hævet sit atomberedskab, og det har FN tidligere kritiseret kraftigt.

Antonio Guterres mener, at eliminering af atomvåben er den eneste måde at sikre, at de ikke bliver anvendt.

Læs også

LIDL med overraskende nyt: Tilbyder nu elbiler

 

Dagens Gossip