Første exitpoll er ude: De fører folketingsvalget lige nu

Foto: Shutterstock

Valgstederne har lukket og den første exitpoll er ude. Den viser, at rød blok fører folketingsvalget på nuværende tidspunkt.

Kl. 20 lukkede valgstederne over hele landet. Det betyder, at det ikke længere er muligt at stemme, og det betyder, at de mange frivillige er i fuld gang med at tælle danskernes stemmer.

Læs også

Medie: Vladimir Putin lider af 'avanceret form for kræft'

Hertil er den første exitpoll for aftenen også landet. Den giver det første praj om, hvordan de de 14 partier og hundredvis af kandidater, der har været på stemmesedlerne, har klaret sig.

Den første exitpoll fra TV 2 viser, at hverken rød eller blå blok kan mønstre et flertal. Derfor er der ingen af de to blokke, der kan komme uden Moderaterne, hvis de vil opnå et flertal.

Aftenens exitpoll viser, at det dog på nuværende tidspunkt er rød blok, der står til at vinde folketingsvalget, selvom de får brug for Lars Løkke Rasmussen og co. 

Første exitpoll fra folketingsvalget 2022, der netop er blevet offentliggjort kl. 20.00, viser nemlig, at rød blok står til at få 86 mandater, mens blå blok må nøjes med 72 mandater.

Som angivet, er det derfor ikke muligt for hverken rød eller blå blok at mønstre et flertal. Det skyldes, at Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne står til at få 17 mandater.

Fortsætter det med samme kurs resten af aftenen, vil det derfor blive det nye midterparti, der bliver afgørende for, hvem der bliver valgets vinder.

Ifølge TV 2 er den første exitpoll blevet foretaget af Megafon på vegne af TV 2. Den bygger på 9.200 besvarelser fra vælgere, der har stemt.

Epinion har også lavet en exitpoll for DR Nyheder. Denne exitpoll tegner stort set samme billede. Her står rød blok til at få 85 mandater, mens blå blok og Moderaterne står til hhv. 73 mandater og 17 mandater.

Læs også

Politiet melder ud om drabssagen i Præstø: Nu kender vi hændelsesforløbet

 

Dagens Gossip