Folketingspolitiker: 'Det er pinligt at være dansk'

Foto: Steen Brogaard

I et blogindlæg på denoffentlige.dk kommer politisk leder af Frie Grønne med en bredside til Danmark i forbindelse med kvindernes kampdag. Det er pinligt at være dansk, mener politikeren Sikandar Siddique.

"Det er ikke bare pinligt, det er uacceptabelt," skriver Sikandar Siddique i et indlæg på denoffentlige.dk.

I indlægget skriver politikeren om de problemer, som Danmark har i forhold til ligestilling, og ifølge Sikandar, så halter Danmark langt bagefter i forhold til lande, som vi ellers gerne ville sammenligne os med.

Læs også

Jørgen Olsen havde dårligt selvværd: 'Min mor kunne bedre lide Noller'

"Vi har et af de mest kønsopdelte arbejdsmarkeder i Europa, vi halter efter, når det kommer til kvinders deltagelse i det offentlige og politiske liv, vold mod kvinder er stigende, sexchikane er stort problem, og alt for få kvinder besidder de ledende stillinger, de ellers er kvalificerede til," skriver Siddique i sit indlæg, der er skrevet i forbindelse med kvindernes kampdag i morgen den 8. marts.

"Mens ingen lande i verden kan siges at være i mål med at skabe reel ligestilling, bliver Danmarks position endnu mere bekymrende, når vores nordiske nabolande Island, Sverige, Norge og Finland ligger helt i top i de internationale opgørelser, mens Danmark sakker langt bag efter, som nr. 14," fortsætter politikeren, der slet ikke er tilfreds med en placering i subtoppen i Verden.

Danmark er ikke et moderne, civiliseret og oplyst samfund

Hvor langt med skal op på listen over de lande, hvor der er reelt ligestilling, før Sikandar Siddique er tilfreds, det fortæller politikeren ikke noget om, men ifølge ham, er Danmark ikke et moderne, civiliseret og oplyst samfund, hvis landet ikke får styr på ligestillingen.

"Jeg har det sådan, at vi simpelthen ikke kan kalde os et moderne, civiliseret og oplyst samfund, så længe vi accepterer uligestilling og ulige muligheder. Hvilket vi gør i dag – for vi gør jo ikke nok for at løse de problemer, som er blevet påpeget i alt, alt for lang tid," harcelerer politikeren, der står som politisk leder i et lille parti, der lige nu ligger under spærregrænsen. 

I indlægget fortæller Sikandar Siddique, hvad Frie Grønne vil arbejde for i forhold til ligestilling, men hvordan de reelt vil sikre sig de forhold, som langt de fleste partier i Folketinget kan skrive under på, at de også vil være med på, det er stadig usagt.

"Vi vil bekæmpe vold mod kvinder ved at indføre flere rettigheder og stærkere forebyggelse, både i forhold til voldsudsatte og voldsudøvere," skriver Sikandar blandt andet, og her mangler man måske at vide, hvilke partier, der ikke vil bekæmpe vold mod kvinder?

Læs også

Langer ud efter Oh Land: 'Hun er til grin'

 

 

 

 

Dagens Gossip