Folketingspolitiker er ikke i tvivl: Mette Frederiksen har fredet Barbara Bertelsen, fordi hun er bange

04/04/2023 13:24

Mathias Madsen

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lars Boje Mathiesen er ikke i tvivl om, hvorfor Barbara Bertelsen ikke er blevet straffet for sin rolle i Minksagen.

Mest læste i dag

Det er efterhånden længe siden, at Mette Frederiksen på et pressemøde slog hele minkerhvervet i Danmark ihjel, men debatten om, hvorvidt det var lovligt eller ej, er langt fra slut. 

Særligt politikere fra oppositionen holder den nemlig i live, og én af dem, som nægter at give op, er Lars Boje Mathiesen, som indtil for nyligt var medlem af og formand for Nye Borgerlige.

Han ønsker nemlig - ligesom mange andre politikere - at Mette Frederiksen og hendes hold på Borgen bliver stillet til ansvar for Minkskandalen, og for ham er en advarsel til Barbara Bertelsen - som i øvrigt er blevet annulleret - ikke nok. 

Han mener nemlig, at Mette Frederiksen åbenlyst har brudt Grundloven, og at Bertelsen har spillet en stor rolle i det lovbrud. 

Ifølge ham er den eneste årsag til, at Bertelsen ikke er blevet fyret, at hun sidder inde med informationer, som kan vælte statsministeren. 

Det skriver han i et opslag på Facebook, hvori der blandt andet står: "Spørgsmålet er ikke længere om Barbara Bertelsen har noget snavs på Mette Frederiksen. Spørgsmålet er nu, hvad det er. Det må være nok til at kunne fælde hende fuldstændigt."

"Der kan reelt være 2 tidspunkter, hvor det er opstået," skriver han og fortsætter:

"1. Løgnen om at myndighederne anbefalede en nedlukning. Her ved vi nu det ikke er sandt. [...] Men vi ved ikke om Barbara Bertelsen orienterede Mette Frederiksen om dette inden pressemødet. 2. Lovbruddet da man nedslagtede et helt mink erhverv uden at have lov til det. Her ved vi nu, at der ikke var lovhjemmel til det [...]. Men vi ved ikke om Barbara Bertelsen orienterede Mette Frederiksen om dette inden pressemødet."

"Hvis Barbara Bertelsen den ene eller begge gange ikke orienterede Statsministeren, så er det to fatale og grove svigt, og hun burde selvfølgelig afskediges," lyder den klare konklusion fra folketingspolitikeren, som ikke er i tvivl om, at Bertelsen "faktisk orienterede statsministeren."

"Det betyder også at hun er fredet, da Mette Frederiksen ved at Barbera Bertelsen kan trække tæppet væk under hende," afslutter han opslaget, som i skrivende stund har fået 800 'likes' og er blevet delt tæt på 1.000 gange. 

Du kan læse opslaget i sin fulde længde herunder: