Ny udmelding: Barbara Bertelsen m.fl. får alligevel ingen advarsel for deres rolle i Minkskandalen

Foto: Shutterstock

Mette Frederiksens højre hånd slipper tilsyneladende helt for straf for sin rolle i Minkskandalen.

I november 2020 besluttede statsminister Mette Frederiksen og resten af regeringen på baggrund af en risikovurdering fra SSI, at alle mink i Danmark skulle aflives på grund af frygt for smitte og mutering af corona-virussen, som på daværende tidspunkt hærgede Danmark og hele verden. 

Det førte d. 3. november 2020 til et pressemøde, hvor Mette Frederiksen meldte beslutningen ud, og det blev i den grad taget dårligt imod.

Læs også

Mettes 'mink-nedlukning' har sendt mindst 50 enkeltpersoner og familier til psykolog

Faktisk har regeringen og særligt Mette Frederiksen og hendes departementschef, Barbara Bertelsen, lige siden modtaget stor kritik for beslutningen, som ifølge flere eksperter og politikere var et direkte brud på Grundloven. 

Både store dele af befolkningen, eksperter og andre politikere har kritiseret beslutningen, som ikke fik så store konsekvenser for Mette Frederiksen og hendes politiske bagland, som mange havde håbet. 

Beslutningen gik dog ikke uset hen. 

Blandt andet fik Barbara Bertelsen en advarsel på baggrund af resultatet af en undersøgelse, som Minkkommissionen udarbejdede, men den advarsel bliver nu trukket tilbage. 

Det har Statsministeriet ifølge TV2 skrevet i en pressemeddelelse fredag formiddag. 

Her kan man læse, at årsagen er, at "Medarbejder- og Kompetencestyrelsen med bistand fra Kammeradvokaten konkret [har] vurderet, at beretningen [...] ændrer grundlaget for den advarsel, som Statsministeriets departementschef blev tildelt."

I pressemeddelelsen står der desuden: "Det skyldes at forhørsledelsen [...] har vurderet, at udmeldingerne på pressemødet den 4. november 2020 [...] ikke retligt kan karakteriseres som en instruks. Efter vurdering af det ændrede grundlag har Medarbejder- og Kompetencestyrelsen indstillet, at statsministeren tilbagekalder den advarsel, som Statsministeriets departementschef blev tildelt."

I pressemeddelelsen slår Statsministeriet fast: "Ansættelsesmyndigheden har fulgt indstillingen fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen. Advarslen er derfor tilbagekaldt."

Barbara Bertelsens advarsel er altså blevet tilbagekaldt, og det samme gælder ifølge TV2 den disciplinære irettesættelse som Justitsministeriets departementschef, Johan Legarth, og Justitsministeriets afdelingschef, Anne-Mette Lyhne Jensen, fik i forbindelse med Minkskandalen. 

Du kan læse pressemeddelelsen i sin fulde længde ved at trykke her.

Læs også

Første gang i fem år: Endelig kan dronning Margrethe opleve det igen

 

 

 

 

.

Dagens Gossip