Folketingsvalget nærmer sig: De har et kæmpe forspring

Medmindre de seneste målinger tager fuldstændigt fejl, så peger meget på, at vi slet ikke får spænding ved det kommende Folketingsvalg. Blå blok halter efter, mens rød blok i den grad vinder frem.

Senest den 17. juni skal danskerne til stemmeboksene, hvor de skal sætte deres stemme på en politiker til det kommende Folketingsvalg. Det er Statsminister Lars Løkke Rasmussen, der vælger hvornår valget skal udskrives, og der god grund til, at han ikke gør det nu.

De seneste målinger som YouGov har foretaget for B.T, viser nemlig, at rød blok fører stort over blå blok. Faktisk er det den største føring de har haft, hvis man tager et kig på samtlige målinger der har været siden det seneste Folketingsvalg. Meget peger derfor på, at den kommende regering kommer til at blive rød i stedet for blå.

Læs også

22-årig fra Randers var sin mand utro: Jeg havde ikke noget valg

Tallene stammer fra den 29. april, og hvis valget forløber ligesom denne måling, så vil rød blok få hele 96 mandater i Folketinget, mens blå blok må nøjes med 79. Det vil efter alt at dømme betyde, at Socialdemokraternes Mette Frederiksen skal stå i spidsen for Danmark efter det kommende valg.

Disse partier står stærkere

Det er dog ikke Socialdemokratiet, der umiddelbart ser ud til at skulle vinde valget for rød blok, for hvis man ser på tallene i forhold til seneste valg, så har de en nedgang på 0.5 % point.

Det er dog partier som SF, Enhedslisten og Radikale Venstre, der i den grad rykker på sig. SF står til næsten en fordobling, da de er steget med 3.6 procentpoint, mens Enhedslisten er steget med 1.6 procentpoint. Sidst er der Radikale Venstre, der er steget med 2.1 procentpoint.

På den modsatte siden er det især Dansk Folkeparti, der kommer til at tage nogle store hug, hvis resultaterne ved valget, bliver de samme som i målingen foretaget af YouGov. Dansk Folkeparti fik ved seneste valg hele 21.1 % af stemmerne, hvilket gjorde dem til det næststørste parti i Danmark, men målingen foretaget af YouGov viser, at de nu blot har en opbakning på 12.2 %. Det er næsten en halvering.

Selvom der både er tilbagegang hos Dansk Folkeparti og Venstre, så tager Venstres politiske ordfører, Britt Bager det med ophøjet ro.

“Der er kun én måling, der tæller, og det er den på valgdatoen. Frem til da vil jeg prøve at overbevise danskerne om, at Venstre er det rigtige parti til at sidde for bordenden,” fortæller hun ifølge B.T.

Der kommer masser af spænding til valget, hvor det ikke kun bliver kampen mellem rød og blå blok, der skal følges, men også hvad fremtiden bringer for de mindre partier som Nye Borgerlige, og ikke mindst Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen.

Læs også

Klædte sig ud som Obama-parret til udklædningsfest på Herning Gymnasium: Elever følte sig krænket

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip