Forlader sit parti: Nu reagerer Mette Frederiksen

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Efter partiskiftet reagerer landets statsminister nu.

Ida Auken blev sygemeldt med stress tilbage i starten af april. Siden har hun været på sygeorlov, men når hun vender tilbage til Christiansborg, så bliver det ikke til Radikale Venstre.

Læs også

Grådkvalt Mai Manniche efter pressemøde: Kan ikke forstå det

“I dag har jeg meldt mig ind i Socialdemokratiet. De har taget godt imod mig, hvilket jeg er meget glad for. Jeg vender nu samtidig tilbage til Christiansborg efter min orlov og glæder mig til komme i gang med det politiske arbejde,” skriver Ida Auken på Facebook og uddyber, at hun er uenig i den retning, som Radikale Venstre bevæger sig mod. 

“Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg længe har været uenig i den retning, og da den nye ledelse har tilkendegivet, at man fortsætter linjen, tænker jeg, at det er bedst, at vores veje skilles,” skriver hun i opslaget.

Ida Auken skifter til Socialdemokratiet, og det glæder statsminister, Mette Frederiksen. Kort efter Ida Auken meldte ud, at hun skifter parti, var Mette Frederiksen klar til at ønske velkommen. 

“Velkommen til Ida Auken. Jeg er glad for, at Ida har valgt at blive en del af Socialdemokratiet. Hun er en erfaren og utrolig dygtig politiker. De seneste mange år har hun brugt sit politiske liv på at kæmpe for klimaet og miljøet. En kamp, vi deler i Socialdemokratiet. Glæder mig derfor også over, at vi i dag kan byde Ida varmt velkommen i vores folketingsgruppe. Jeg ser frem til at fortsætte vores gode samarbejde – nu som partikollegaer,” skriver Mette Frederiksen i sit opslag på Facebook.

Ikke den eneste

Ida Auken er ikke det eneste medlem fra Radikale Venstre, der har valgt at skifte parti. I mandags kom det frem, at Jens Rohde også forlader partiet. Det kan du læse mere om i denne artikel:

Læs også

LIGE NU: Jens Rohde forlader Det Radikale Venstre

 

 

 

 

Dagens Gossip