Fragtfirma føler sig misbrugt af Joachim B. Olsen: ‘Vi er ikke Uber’

Emil Ryttergaard

380 uger siden

|

31/03/2017
Politik
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Fragtfirmaet Mover føler sig misbrugt, efter at Joachim B. Olsen har delt et billede, hvor han bruger firmaet til at få fragtet sig selv og sin taske på arbejde på Christiansborg.

Dagens topnyheder

Liberal Alliances Joachim B. Olsen er kommet i modvind, efter at han på Facebook har reklameret for at have benyttet et fragtfirma til at komme på arbejde.

Den liberale politiker kørte med fragtfirmaet Mover og delte et opslag om turen på sociale medier, skriver Berlingske

- I morges fik jeg fragtet min taske til Christiansborg. Jeg kørte med. Det må man nemlig gerne, skriver Joachim B. Olsen i opslaget.

Men det er bestemt ikke faldet i god jord hos fragtfirmaet Mover, som understreger, at de måske minder om Uber, men ikke er sat i verden for at køre taxakørsel:

- Vi er ikke en taxatjeneste. Det, der er bekymrende, er, at hvis man bruger en velfungerende lov som et smuthul til sig selv, så sætter man en god arbejdsmulighed over styr, siger Martin C. Hansen, som er direktør i Mover, til Berlingske.

Ifølge lovgivningen er det muligt at køre sammen med fragtmanden, når man får transporteret sit gods, men direktøren er bange for, at folk nu prøver at omgå loven ved at hyre firmaet til personkørsel. 

Den skuffede direktør er ked af, at hans firma bruges politisk i kølvandet på debatten om Uber. Hos Mover vil man bestemt ikke associeres med Uber, da firmaet gerne vil holde sig gode venner med Skat. 

Det forstår Joachim B. Olsen godt, men han står fast på, at han har loven på sin side:

- Jeg forstår godt, at Mover bliver nervøse, når man tager den politiske debat i betragtning. Jeg synes, projektet er godt og innovativt, men faktum er, at Mover-chauffører intet ulovligt gør, når kunden kører med. Mover bestemmer selvfølgelig selv, hvordan de indretter deres forretningskoncept, siger han til Berlingske.

Se hele Joachim B. Olsens opslag herunder: