Hårdt krav fra regeringen mod indvandrere på offentlig forsørgelse

Foto: Ozan Kose/AFP/Ritzau Scanpix

37 timer om ugen skal indvandrere på offentlig ydelse deltage i aktiviteter og aktiveringsprogrammer i løbet af ugen. Hvis ikke de gør det, bliver de trukket i penge.

Der må ikke hviles for meget på lauerbærerne, hvis man er indvandre i Danmark, som samtidig modtager offentlig forsørgelse. Sådan kan det hvert fald blive i fremtiden, hvis regeringen får held med det krav, som de gerne vil stille.

Regeringen vil nemlig i et nyt forslag til hårdere krav til indvandrere på offentlig ydelse, hvilket betyder, at de skal deltage i aktiviteter 37 timer om ugen, ellers går det ud over deres penge.

Læs også

Mange dansker er blevet opkrævet for mange penge? - Sådan får du dine penge retur

“Vi er nødt til at skabe en snæver sammenhæng mellem de penge, folk får, og det, de deltager i. For vi skal ikke starte med at møde folk med en logik om passiv ydelse. Det er det helt forkerte,” fortæller integrationsminister Mattias Tessfaye ifølge DR.

Mød op eller du mister dine penge

Det er tæt på hver 3. ikke-vestlig indvandrer i Danmark, som er på offentlig forsørgelse, og de kan stå til at miste deres indkomst, hvis de mister nogle af de 37 timer.

Det vil med andre ord betyde, at hvis en indvandre på offentlig forsørgelse eksempelvis misser fem timer ud af de 37 timer, så vil de altså blive trukket i deres ydelser.

Den danske regering er blevet inspireret af Norge, hvor man i flere år har benyttet sig af den ovenstående model. Det hårde krav har fået flere indvandrere til at deltage i diverse aktiveringsforløb, som i sidste ende kan øge sandsynligheden for, at de ender i et rigtigt job.

Hvad er din holdning til ovenstående? Er det okay, at regeringen stiller hårde krav til ikke-vestlige indvandrere i Danmark, eller bør man fortsætte med den model, som man kører med nu?

Læs også

Her holder politiet særligt øje med bilister i denne uge

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip