Har været længe undervejs: Nu løfter Mette Frederiksen endelig sløret

Skrevet af Nicolai Busekist

21/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er noget, der har været længe undervejs, men nu løfter statsminister Mette Frederiksen snart sløret.

Mest læste i dag

Traditionen vil statsminister Mette Frederiksen mandag 1. januar klokken 18.00 holde sin nytårstale. I denne forbindelse vil hun være klar til at løfte sløret for noget, som har været meget længe undervejs.

Det er nemlig to år siden, at hun lovede, at Danmark skulle have en ældrelov. På trods af dette, så er der ikke blevet offentliggjort yderligere om planerne på dette område. Men nu bliver det snart mere konkret.

Ifølge Ritzau har Mette Frederiksen på det sociale medie Instagram oplyst, at hun vil tale om ældres velfærd og sundhed i sin nytårstale. Desuden lover hun også, at hun vil komme ind på noget mere konkret med hensyn til ældreloven.

"Jeg kommer til at løfte lidt af sløret for den længe ventede ældrereform, som regeringen fremlægger i det nye år," skriver hun på det sociale medie.

Hun vil blandt andet komme nærmere ind på 'den nære velfærd, når det gælder ældre og sundhed'.

"Jeg ved godt, at jeg i en nytårstale for to år siden varslede en ny ældrelov. Arbejdet har taget tid - også for lang tid - men nu er vi klar, og det glæder jeg mig rigtig meget til at fortælle mere om," lyder det.

I oktober udtalte ældreminister Mette Kierkgaard (M), at en ny ældrelov ville blive præsenteret inden årets udgang. Kun en måned senere kunne statsminister Mette Frederiksen dog informere om, at det tidligst vil komme i 2024.

I forbindelse med dannelsen af den nuværende regering, blev det i december 2022 skrevet ind i regeringsgrundlaget, at man ville have en ældrelov. Det er fortsat planen, at den kommende ældrereform skal træde i kraft allerede fra 2025.

På Instagram understreger Mette Frederiksen, at der er brug for at gøre noget ved ældreplejen. Blandt andet har der været meldinger om 'nedværdigende behandling', afslører hun.

"Selv om der er meget, der fungerer godt i ældreplejen, så er besparelser, mangel på kolleger og alt for meget dokumentation også en del af virkeligheden. Værst af alt er de hjerteskærende beretninger om nedværdigende behandling nogle steder," skriver Mette Frederiksen også på Instagram.