Inger Støjberg fejrede udlændingestramning: Nu svarer Røde Kors igen med dette billede

Ninna Andreasen

382 uger siden

|

15/03/2017
I går fejrede Inger Støjberg udlændingestramning nummer 50 med kage. Billedet gik verden rundt. Nu elsker tusinder Røde Kors’ modsvar.

Dagens topnyheder

Debatten, som fulgte i kølvandet på det billede, integrationsminister Inger Støjberg i går lagde på Facebook, har nu taget en drejning.

Billedet nåede ud over landets grænser, efter det havde vakt voldsom debat herhjemme. På fotoet ses Inger Støjberg smile, mens hun holder en kage med påskriften ”50” på. Tallet står for det antal af stramninger af flygtninge- og udlændingelovgivningen, som hun har stået for i sin tid som minister.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Facebook

Det førte til voldsom debat. Nogle mente, at Inger Støjberg gik over stregen, og at billedet var usmageligt. Andre mente, at det var fint, at ministeren fejrede stramningerne.

Nu kommer Røde Kors med en slet skjult hentydning til Inger Støjbergs opslag. Uden at nævne det direkte, har nødhjælpsorganisationen lagt et billede på Facebook, som næsten må være en kommentar til ministeren.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- I dag er det 6 år siden krigen i Syrien startede. I den tid har vores nødhjælpere hjulpet 2,45 millioner mennesker. DET skal fejres! SMS KAGE til 1240 og støt med 50… kroner. Så kan vi hjælpe endnu flere, skriver organisationen i opslaget.

I skrivende stund er opslaget blevet liket over 12.000 gange, og 4200 har delt det.

Det har sammen med en privat indsamling genereret 261.321 kroner til nødhjælpsarbejdet.