Inger Støjberg presser på: Vil give skattelettelser til disse danskere

15/06/2023 17:11

Nicolai Busekist

Politik
Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Formand for Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, vil have skattelettelser til særlig gruppe danskere. Samtidig beskylder hun regeringen for at være uambitiøs.

Mest læste i dag

Folkemødet i Allinge på Bornholm er i fuld gang. Den første til at holde sin partiledertale, har været Inger Støjberg, der i dag er formand for Danmarksdemokraterne. 

I denne tale gik hun til angreb på regeringen, da hun ikke mener, at den har været ambitiøs nok omkring deres skattereform. 

I samme ombæring gjorde den tidligere minister og Venstre-politiker det klart, at hun vil have sat fokus på skattelettelser. De skal dog ikke komme alle til gode, men skal derimod være rettet mod de danskere, der har de laveste indkomster. 

Inger Støjberg siger i sin tale torsdag formiddag, at det skal være skattelettelser, der skal hjælpe med, at 'helt almindelige danskere får mere ud af at gå på arbejde'. 

I denne forbindelse retter hun også kritik af det faktum, at der er lagt op til, at skatten på arbejde skal lettes med fem milliarder kroner. Støjberg mener nemlig, at der er mulighed for mere, og kalder det derfor uambitiøst. 

"Regeringen har lagt op til at lette skatten på arbejde med fem milliarder kroner i regeringsgrundlaget. Det, synes jeg, godt nok ikke er særlig ambitiøst," siger hun ifølge nyhedsbureauet Ritzau. 

Derudover fremhæver hun også det faktum, at Finansministeriet for nylig opjusterede råderummet frem mod 2030. Støjberg mener, at dette bør være anledning til, at man kan finde penge til yderligere skattelettelser for dem med lavest indkomster. 

"Slet ikke når man tænker på, at finansministeren lige har fundet adskillige milliarder i kassen. Derfor håber jeg også, at hele den blå opposition i Folketinget vil stå sammen om at kræve større skattelettelser til de arbejdende danskere, end de småtterier der er lagt op til fra regeringen," siger hun. 

Finansministeriet opjusterede for nylig råderummet med hele 16 milliarder kroner frem mod 2030. Dette er sket i forbindelse med et eftersyn af de offentlige finanser. Det betyder, at der vil være flere penge i statskassen, end man havde regnet med. 

Dette har fået Støjberg til at kræve, at regeringen indkalder til forhandlinger om de ønskede skattelettelser.