Jakob Ellemann-Jensen blev sygemeldt med stress: Nu er der nyt om hans helbred

09/05/2023 18:08

Nicolai Busekist

Politik
Foto: Pressefoto/Venstre
Foto: Pressefoto/Venstre
Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen er sygemeldt med stress, hvilket han har været siden februar i år.

Mest læste i dag

Jakob Ellemann-Jensen meldte sig i starten af februar syg med stress, efter han fik ildebefindende.

I et opslag på Facebook afslørede han, at hans læge havde rådet ham til at trække stikket, for at give kroppen ro til at komme sig.

"Konklusionen er derfor, at jeg, efter råd fra min læge, bliver nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov. Og så vender jeg tilbage, når jeg er klar," skrev han dengang.

I samme ombæring afslørede han også, at det ville være Troels Lund Poulsen, der skulle træde ind som fungerende forsvarsminister. Og det er netop ham, der nu er kommet med en kort opdatering på Jakob Ellemann-Jensens helbred.

Det sker, efter det i sidste uge blev meldt ud, at der skulle investeres et stort milliardbeløb i Forsvaret, for at lappe huller, hvilket fik Venstres sygemeldte formand til at række ud.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau har Troels Lund Poulsen afsløret dette overfor Børsen efter et møde med Venstres medlemmer i Bording i Midtjylland.

"Det er jo ikke sådan, at Jakob er i en nedadgående kurve. Han har det bedre," sagde han.

"Jeg har ikke afhørt Jakob om, hvad han følger med i, men det fyldte jo alligevel lidt, at der var et hul i kassen på 38 milliarder kroner."

Han forklarede også, at både han og næstformand Stephanie Lose, der for tiden vikarierer som formand for Venstre, begge 'har snakket med ham undervejs'.

Den seneste melding, der har været om Jakob Ellemann-Jensen, var for omtrent en måned siden. Her blev der kort meldt ud om hans helbred forud for et møde med Venstres medlemmer i Sorø.

Her var det ikke Troels Lund Poulsen, men derimod Stephanie Lose, der gav en opdatering på hans helbred. Her forklarede hun ifølge Ritzau, at 'det går fremad med Jakob, og han har det meget, meget bedre'.

Troels Lund Poulsen slog også fast overfor Børsen, at man ikke ville sætte en deadline for en beslutning om Venstres formandskab.