Jakob Ellemann-Jensen langer ud efter Mette Frederiksen: 'Pinagtigt og uværdigt'

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Jakob Ellemann-Jensen lægger ikke skjul på, at han ikke har meget tilovers for Mette Frederiksens pressemøde.

Fredag formiddag holdt Mette Frederiksen og en række ministre pressemøde.

Læs også

Normal tilbagekalder produkt: Spis det ikke – du kan blive syg

Det gjorde de i kølvandet på Minkkommissionens rapport, hvori der blev rettet skarp kritik af regeringen, ministre og embedsmænd, blev frigivet torsdag.

Tilsyneladende er det dog ikke alle, der mener, at det var et værdigt pressemøde. En af dem, der mener, at det var det stikmodsatte, er Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen.

Det har han gjort klart i et opslag på det sociale medie Facebook, hvor han kalder pressemødet for både 'pinagtigt' og 'uværdigt'.

"Det pressemøde, som statsminister Mette Frederiksen lige har holdt, var pinagtigt og uværdigt. En lang forsvarstale om alle de forhold, minkkommissionen udtrykkeligt siger, at dens rapport har taget højde for," skriver han i sit opslag på Facebook.

Hertil kritiserer han også den danske statsminister for at have den holdning, at det ikke skal have konsekvenser, at hun og den øvrige regering har håndteret mink-sagen, som de har.

"Vi ved nu, at Mette Frederiksen ikke mener, at hendes ulovlige ordre og grove vildledning af befolkningen og Folketinget skal have alvorlige konsekvenser for hende selv og andre i regeringen end Mogens Jensen," skriver han.

Desuden retter han også kritik af Mette Frederiksen for det faktum, at hun gentagne gange har gjort det klart, at hun mener, at der ikke er grundlag for, at sagen skal vurderes af uvildige advokater.

"Vi ved nu, at Mette Frederiksen ikke engang vil have uvildige advokater til at vurdere sagen juridisk, selv om Minkkommissionens kritik er den alvorligste, jeg kan mindes," skriver Venstre-formanden.

Til slut sender han også en stikpille til statsministeren, da han mener, at hun på pressemødet gjorde, hvad hun kunne, for at give skylden videre til andre.

Læs også

Få overblikket: Disse holdninger har partierne om minksagen

"Vi ved nu, at Mette Frederiksen giver andre skylden for hendes beslutninger, når de går galt," runder han af.

 

Dagens Gossip