Kønsneutrale trafiklys i Danmark - Kan blive realitet inden 2021

Flere byrådpolitikere ønsker kønsneutrale trakfiklys, og det er der gode muligheder for, at det kan ske inden 2021, hvor København er vært for World Pride.

Rød mand stå, grøn mand gå. Sådan har det ofte lydt, når man skulle lære børn, hvornår de måtte krydse et fodgængerfelt ved et trafiklys. Den lille remse kan dog meget snart ændre sig, især hvis det står til byrådspolitikere i Danmark, der gerne vil have kønsneutrale trafiklys.

Det er noget, man allerede har gjort i både London, Manchester, München og Köln, og nu kan det altså også komme til at ske i flere danske byer. Det vil selv sagt få den betydning, at den klassiske røde og grønne mand i trafiklyset ikke længere vil være en mand, men i stedet vil være et kønsneutralt symbol.

I Københavns Kommune mener Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde fra Alternativet, at det er et vigtigt signal at sende som storby, og hun vil derfor gå videre med det.

”Det er en rigtig god måde at gøre op med de kønsstereotypier på, vi ser overalt, og det er en idé, jeg er interesseret i at gå videre med. København er en by med stor diversitet og frisind, og det skal vi turde vise,” fortæller hun ifølge Kristeligt Dagblad.

Kan blive en realitet inden World Pride i 2021

I 2021 har København fået den ære at være vært ved World Pride. Her håber man på, at man til den tid allerede kan have erstattet trafiklysene i byen, så de i stedet for en mand eller en dame med nederdel, som flere lyskryds i byen allerede har fået, så vil det i stedet være et kønsneutralt tegn.

”Det er helt sikkert noget, som er oplagt at arbejde videre med frem imod 2021, hvor København skal være vært for World Pride,” fortæller den radikale venstre politiker Christopher Røhl Andersen, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation.

Meget kunne derfor tyde på, at København bliver den næste by i rækken til at indføre de kønsneutrale lyskryds, mens det således også vil være den første by. Aarhus kan dog følge med ganske kort efter, da Lone Norlander Smith fra Enhedslisten vil tage ideen med på dagsordenen, når der afholdes byrådsmøde i Aarhus.

Læs også

DMI: Masser af blæst og nedbør – Sne i weekenden

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip