Krav at kollektiv trafik skal være billigere: Idiotisk at tog til KBH er dyrere end fly til London

Foto: Shutterstock.com

Det er fuldkommen idiotisk i en klimatankegang, at man kan komme langt billigere til London med et fly, end man kan tage toget i Danmark. Derfor vil Enhedslisten ved de kommende finansforhandlinger kræve, at priserne på kollektiv skal falde markant.

Der er rigtig mange mennesker, der foretrækker at sætte sig ind i en bil i stedet for at benytte sig af den offentlige trafik. Det er til at forstå, for det er nemlig rigtig dyrt at køre med offentlig trafik i Danmark.

Flere af selskaberne der lancerer kollektiv trafik, forsøger at lokke flere kunder til med særligt billige billetter, men disse billetter skal man typisk bestille i rigtig god tid, og der er sjældent mange af dem.

Resultatet er derfor, at man i stedet vælger løsningen med at købe egen bil og benytte sig af den, men det ville være langt bedre for klimaet, hvis flere benyttede sig af offentlig transport.

Læs også

Ægtepar adopterede 6-årig pige - Viste sig at være en 22-årig ukrainsk dværg

Et af de partier i folketinget der går op i klimaet, er Enhedslisten, og de vil derfor også stille det som et krav til den kommende finanslov, at offentlig transport, skal gøres billigere.

Og det skal allerede være fra starten af det kommende år.

“Et af de krav, vi kommer med, er, at det skal kunne mærkes, når man sætter sig ind i en bus og et tog fra 1. januar. Så skal prisen være sænket markant,” fortæller Pernille Skipper til Ritzau.

Partiformanden for Enhedslisten bruger eksemplet, at det er billigere at komme til London med et fly, end det er at tage toget fra Aalborg til København, og det giver ingen mening, hvis man tænker på klimaet.

“I dag kan man komme billigere til London med flyveren, end man kan komme fra Aalborg til København med toget, og det er jo fuldstændig idiotisk i en klimatankegang,” fortæller partiformanden.

Enhedslisten vil ved de kommende finanslovsforhandlinger kræve, at den kollektive trafik kommer til at blive 30 % billigere. Det betyder, at en togbillet til 300 kroner, i stedet vil komme til at koste 210 kroner.

Hvad mener du om Enhedslistens forslag?

Læs også

Chokerede forældre: Elever ned til 6 år skal lære om at ‘røre ved sig selv’

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip