Chokerede forældre: Elever ned til 6 år skal lære om at ‘røre ved sig selv’

Foto: Shutterstock.com

Flere forældre er forargede over, at deres børn helt ned til seks-års alderen, bliver undervist i at røre ved sig selv. Er det for tidligt?

Når man begynder at gå i skole, så er det meget normalt, at man i løbet af sin skolegang vil komme forbi seksualundervisning, hvor man typisk lærer om hvad sex er, og hvordan man beskytter sig bedst muligt.

Nogle mener ikke, at man lærer nok til seksualundervisning, og at der slet ikke er nok af det på skolekortet, mens andre ikke mener, at der er behov for det. I den engelske kommune Warwichshire tager 241 folkeskoler hul på det nye læringssystem kaldet All About Me, hvor børnene kommer endnu tættere på sexen.

Det har fået flere forældre til at rase, da de mener, at børn slet ikke skal introduceres for sex i så tidlig en alder, og da slet ikke om, hvordan man stimulerer sig selv.

Læs også

Ægtepar adopterede 6-årig pige - Viste sig at være en 22-årig ukrainsk dværg

Det er dog det, der blandt andet er på programmet, når skolerne kommer til den lektion, der har fået titlen ‘Touching Myself’ som direkte oversat på dansk betyder at røre ved sig selv.

Det britiske medie Daily Mail har skaffet sig adgang til dokumenter,  som beskriver, hvad lærerne skal undervise børnene i. Det er elever i alderen seks til 10 år, der skal undervises. og her skal lærerne blandt andet fortælle børnene, at mange mennesker rører ved sig selv.

“Mange mennesker kan godt lide at kilde eller gnide på dem selv, da det kan føles rart,” citerer The Sun fra dokumentet. Derudover skal lærerne også informere eleverne om, at det inkluderer at røre sine kønsdele, og at nogle mennesker vil mene, at det er ‘beskidt’, men at det faktisk er helt normalt.

Eleverne får dog også at vide, at det ‘ikke er høfligt’ at røre sig selv i offentligheden.

Politiker raser over undervisningen

Meningen med undervisningen er blandt andet, at børnene skal lærer hvad der er rigtig og forkert, og derfor bliver de også stillet flere scenarier, hvor de skal svare på, om det er OK eller ej. 

Et af disse scenarier der bliver stillet, handler om, at en pige er alene hjemme og i bad, og hun rører sig selv mellem benene, fordi det er rart. Børnene skal derefter fortælle om det er OK eller ej.

Det er dog langt fra alle forældre, der er glade for, at deres børn helt ned til seks-års alderen skal lære om onani, og ifølge Daily Mail valgte et forældrepar at trække deres søn ud af timerne på sønnens skole, hvor de allerede havde taget hul på det nye læringssystem.

Politikeren David Davies der er en del af det britiske parlament, mener heller ikke, at børn skal lære om at røre ved sig selv.

“Jeg og mange andre forældre ville være rasende over, at helt upassende seksuelle anliggender bliver undervist til børn helt ned i seks-års alderen. Disse lektioner går langt ud over den vejledning, som regeringen opfordrer til, og det seksualiserer meget små børn,” fortæller han til det britiske medie.

Hvad mener du. Er det for tidligt, at børn lærer om ovenstående i en alder af seks år?

Læs også

Luksusfælden: Lene lånte 200.000 kr. for at ryge hash

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip