Kulturministeren gik på vinbar i Los Angeles på skatteydernes regning: Ville have refusion for drikkepenge

Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Steen Brogaard.

Lige så hurtig kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen er til at gøre brug af meget dyre flysæder og luksushoteller på skatteydernes regning, lige så besværligt synes det at få hende til at betale for minimale regninger selv, når hun drager udenlands.

Ane Halsboe-Jørgensen er måske ikke den socialdemokratiske minister, som siger den almindelige vælger mest. Men det ændrede sig til dels i går, efter blandt andet Bjørknæs.dk kunne afsløre, at hun tidligere på året var på en særdeles dyr udenlandsrejse.

Således kostede det alene i flybilletter lige under 100.000 kroner, for at hun kunne komme frem og tilbage mellem Danmark og USA, da hun sammen med en lille håndfuld embedsmænd, tog til årets Oscar-uddeling. I alt stod rejsen i omkring 330.000 kroner, hvilket eksempelvis gav luft i budgettet til at indlogere sig på et af Hollywoods mest berømte hoteller.

Men som Journalista.dk nu kan afsløre, synes Ane Halsboe-Jørgensen at være anderledes tilbageholdende med at bruge penge, når det er hende selv, der skal have pungen op af lommen.

Det kan eksempelvis ses af den regning, som hun fik på 85 dollars på en vinbar, som hun besøgte sammen med sin spindoktor. Derudover ville ministeren og spindoktoren betale, hvad der svarer til 91 kroner i drikkepenge, hvilket de tilsyneladende havde glemt at trække over ministeriets kreditkort.

Derfor afkrævede de Kulturministeriet at betale for drikkepengene på vinbaren, efter at de var kommet hjem - endda i form af en tro-og-love-erklæring.

Ministeren har således rejst, indlogeret sig, spist og drukket på skatteydernes regning, ikke engang de 91 kroner i drikkepenge, ville hun selv betale. Måske skulle Halsboe-Jørgensen have været nationens finansminister i stedet.

Læs også

Flertal i Folketinget mener, at borgerforslag går for langt

 

 

Dagens Gossip