Kun to personer mødte op til Rasmus Paludan demonstration

Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Blot to personer mødte op til Rasmus Paludans demonstration på Nørrebro søndag middag. Det kom dog ikke bag på partiformanden for Stram Kurs, da han kun havde kort tid til at informere om et nyt tidspunkt.

Før det danske folketingsvalg kunne man stort set ikke undgå at læse om Stram Kurs partiformanden, Rasmus Paludan, på daglig basis. Efter valget begyndte interessen for politikeren dog at falde, og i dag er det yderst begrænset, hvad man kan læse om partiformanden.

Den manglende interesse har dog ikke kun vist sig i medierne, men også ved den seneste demonstration, som Rasmus Paludan stod bag. Demonstrationen fandt sted søndag klokken 12:00 ved Folkets Park i midten af Nørrebro, hvor han blev beskyttet af hele 40 politifolk.

Rasmus Paludan havde som altid en kameramand med, og derudover plejer der at være en del fremmødte, når Stram Kurs-formanden afholder demonstration. Det var dog ikke tilfældet søndag middag, da der blot dukkede to personer op til demonstrationen.

Læs også

Video: Se Rasmus Paludan svømme over Lillebælt - Forfulgt af politi i gummibåd

Selv fortæller hovedpersonen til B.T, at den manglende opbakning helt sikkert skyldes, at demonstrationen oprindeligt skulle afholdes klokken 14:00, og at Rasmus Paludan først klokken 11:00 måtte meddele om, at demonstrationen var flyttet til klokken 12:00.

“Det er ganske forståeligt, når en af betingelserne for at demonstrere var, at jeg først måtte meddele klokken 11, at demonstrationen var flyttet til klokken 12. Det er godt nok svært for folk at nå at mobilisere med en times varsel, og det er selvfølgelig grunden,” fortæller Stram Kurs-formanden til B.T.

Måtte ikke afholde demonstration på Blågårds Plads

I første omgang var det meningen, at demonstrationen skulle finde sted på Blågårds Plads. Det ville politiet dog ikke tillade af sikkerhedsmæssige årsager, hvilket til dels er til at forstå, da det var netop på Blågårds Plads den 14. april i år, at der opstod store optøjer i forbindelse med en Stram Kurs-demonstration.

Det var også som følge af denne demonstration, at det virkelig væltede ind med vælgererklæringer til Rasmus Paludans parti, så partiet vil opstillingsberettigede til det danske folketingsvalg i år.

Trods diverse meningsmålinger der viste, at Rasmus Paludans parti ville komme ind i folketinget, så skulle det alligevel vise sig at gå anderledes til. Partiet Stram Kurs fik nemlig “kun” 1.8 % af stemmerne, og det var således ikke nok til at komme ind.

Til gengæld var det nok til, at Stram Kurs årligt får to millioner kroner i partistøtte indtil det næste folketingsvalg skal afholdes.

En af årsagerne til, at Rasmus Paludan ikke kom i folketinget, skyldes måske hans egen lillebror. Kort før valget var han nemlig ude med denne video, hvor han opfordrede folk til IKKE at stemme på Rasmus.

Læs også

Paludans egen lillebror med kraftig advarsel: Lad nu være med at stemme på ham!

 

 

Dagens Gossip