Langer ud efter Jakob Ellemann: Nok største løftebrud i nyere tid

Foto: Pressefoto/Venstre

Det er ikke alle, der ser pænt på det faktum, at Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen gik med til at droppe advokatvurderingen af statsminister Mette Frederiksen.

I forbindelse med dannelse af den nuværende SVM-regering, som består af Socialdemokratiet, Moderaterne og Venstre, blev kravet om en advokatvurdering af statsminister Mette Frederiksen droppet.

Læs også

Regeringen med nyt lovforslag: Slut med "helligdag"

I midten af december kom det frem, at Lars Løkke Rasmussen ville bakke ud, hvad angik en advokatvurdering af Mette Frederiksens håndtering af minksagen, og kort tid efter fulgte Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen trop.

"Et af de spørgsmål, vi har brugt meget tid på, er selvfølgelig advokatvurderingen af minksagen. Det er klart, at det er noget, hvor vi ikke har set helt ens på tingene. Men vi kan ikke starte et regeringssamarbejde med en advokatvurdering af landets statsminister," lød det dengang fra Jakob Ellemann-Jensen ifølge Ekstra Bladet.

Det er bestemt ikke alle, der har taget godt imod, at både Lars Løkke Rasmussen og Jakob Ellemann-Jensen valgte at trække deres krav om en advokatvurdering tilbage.

En af dem, der ikke ligefrem kan betragtes som værende fan af Venstre-formand, er Lars Boje Mathiesen, der skal overtage posten som formand for Nye Borgerlige, efter Pernille Vermund har meldt ud, at hun vil trække sig fra posten.

Foto: Pressefoto/Nye Borgerlige

I denne forbindelse har han gjort det klart, at det faktum, at han tager over som formand, ikke kommer til at føre til nogen revolution af partiet. Derimod vil han arbejde videre ud fra det fundament, der er blevet stablet på benene af stifterne Pernille Vermund og Peter Seier har bygget.

Ifølge Avisen Danmark kommer Nye Borgerlige fortsat til at være tydeligt i oppositionen til regeringen, hvilket også får konsekvenser for Jakob Ellemann-Jensen, der må siges at være sendt ud i kulden hos Nye Borgerlige.

Lars Boje Mathiesen gør det nemlig klart, at han ingen tillid har til Jakob Ellemann-Jensen, da han mener, at han har begået et af de største løftebrud i nyere tid i dansk politik.

"Jeg har ikke tillid til manden. Han har lavet det nok største løftebrud i nyere tid i dansk politik ved at pege på Mette Frederiksen og droppe advokatvurderingen af hende. Alene fordi han kunne se ministerbiler i horisonten," siger Lars Boje Mathiesen til Avisen Danmark.

Læs også

e-Boks ramt af stort nedbrud for anden dag i træk

Desuden siger han, at han mener, at Jakob Ellemann-Jensen har været 'en sten i skoen', hvad angår at 'få en reel blå blok og et samarbejde kørende'.

 

Dagens Gossip