Lars Løkke Rasmussen tager til genmæle: Det har jeg ikke sagt

19/08/2023 11:58

Nicolai Busekist

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lars Løkke Rasmussen har slået fast, at han ikke har sagt undskyld i en telefonsamtale, selvom Algeriets udenrigsministerium påstår noget andet.

Mest læste i dag

Algeriets udenrigsministerium har hævdet, at udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen har undskyldt for de koranafbrændinger, der er foregået på dansk grund.

Nu tager Moderaterne-formanden til genmæle, da han afviser at have undskyldt for dette over for Algeriets udenrigsminister.

"Jeg har ikke undskyldt det," siger han til TV 2 ifølge Ritzau.

Derfor kan han ikke vedkende sig, hvad Algeriets udenrigsministerium meddelte i en pressemeddelelse den 14. august.

Her fremgik det, at Lars Løkke Rasmussen i en telefonsamtale skulle have undskyldt for, at der er foregået koranafbrændinger på dansk grund.

Ifølge Ritzau har det algeriske udenrigsministerium hævdet, at den danske udenrigsminister har beskrevet afbrændingerne som værende både 'utålelige og uacceptable'. Ligeledes skulle han i samme ombæring være kommet med en 'undskyldning'.

Nu har han dog gjort det klart, at det ikke er sandt, at han har undskyldt for det. Derimod mener Lars Løkke Rasmussen, at der må være tale om en oversættelsesfejl.

Selvom han nægter at have undskyldt for koranafbrændingerne, har det ikke være muligt for Lars Løkke Rasmussen at forklare, hvordan han har formuleret sig i den føromtalte telefonsamtale.

"Altså jeg ved ikke præcis, hvordan jeg har brugt ordene, og hvordan de har oversat det til algerisk og sendt det ud i en pressemeddelelsen," siger han ifølge Ritzau til TV 2.

Ydermere er der også blevet fremlagt en række øvrige konkrete oplysninger i meldingen fra Algeriets udenrigsministerium.

Blandt andet fremgår det af deres pressemeddelelse, at regeringen skulle have planer om at præsentere en ny lovgivning inden for fire uger. Algeriets udenrigsministerium hævder, at Lars Løkke Rasmussen skulle have informeret om dette i samtalen.

Også dette afviser han over for TV 2. Her siger han, at han ikke har givet nogen konkret tidsfrist til sin algeriske modpart.