Lige nu: Parlamentet i Holland har gjort burka forbudt

Fremover skal det være forbudt at være iført burka i det offentlige rum i Holland.

Det hollandske parlament har netop vedtaget et delvist forbud mod burkaer.

Den muslimske klædedragt, som dækker ansigtet, bliver forbudt på offentlige institutioner inklusive i skoler, på hospitaler og i offentlig transport. Det skriver The Independent.

- Ansigtsdækkende tøj vil i fremtiden ikke blive accepteret i uddannelses- og sundhedsinstitutioner, regeringsbygninger og i offentlig transport, siger regeringen i en udtalelse efter loven blev vedtaget.

Læs også

Ny trafikminister vil alligevel ikke skrotte broafgift

Forbuddet gælder ikke i forhold til at være iført burka på gaden, men i bestemte situationer, hvor de ifølge parlamentet er nødvendigt, at man kan se folks ansigt. Derfor bliver skimasker, hjelme og lignende beklædningsgenstande også forbudt på de samme institutioner som burkaen.

Primierminister Mark Rutte afviser, at loven har baggrund af noget religiøst. I stedet har regeringen forsøgt at finde en balance mellem folks frihed til at bære det tøj, de ønsker, og vigtigheden af kommunikation mellem genkendelige personer.

Læs også

Joachim B. Olsen snydt for ministerpost: 'Selvfølgelig ville jeg gerne have haft muligheden'

Et tidligere lovforslag om helt at forbyde burkaen på offentlige steder er blevet trukket tilbage.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip