Magnus Heunicke langer ud: Det er uacceptabelt

Foto: Shutterstock

Sundhedsminister Magnus Heunicke lægger ikke skjul på, at han mener, at de store regionale forskelle er uacceptabelt.

Magnus Heunicke er af den opfattelse, at det må være muligt at sikre, at de borgere, der skal behandles for åreknuder og åreforkalkning, og som derfor risikere at få amputeret et ben, får en behandling af højeste kvalitet.

Læs også

Politiet advarer om svindelmails: Gå ikke i dialog

Og det bør også være muligt at sikre, at det er noget, der gør sig gældende, uanset hvor i lande de pågældende borgere bor og behandles, lyder det ifølge Ritzau fra sundhedsminister Magnus Heunicke til Jyllands-Posten.

Han har også gjort det meget klart, at han ikke vil acceptere, at der er så store forskelle i landets fem regioner, når det kommer til antallet af benamputationer og forebyggende amputationsbehandlinger.

Faktum er dog, at det tirsdag udkom en rapport, der tydeligt viser, at der er markante forskelle mellem landets fem regioner på disse områder.

"Det er uacceptabelt, at der er så store regionale forskelle i kvaliteten af den karkirurgiske behandling og hyppigheden af amputationer," siger Magnus Heunicke til Jyllands-Posten.

Han slår samtidig fast, at han mener, at man skal sikre, at disse borgere skal have mulighed for at få den bedst mulige behandling, uanset hvor i landet de holder til.

"Borgerne skal have den bedst mulige behandling, uanset hvor i landet de bor," lyder det også fra den danske sundhedsminister.

Rapporten, der udkom tirsdag, viser, at der i løbet af de seneste seks år er blevet større forskel på, hvor mange benamputationer, der foretages i de enkelte regioner.

Ifølge Ritzau er det særligt i Region Sjælland, at der foretages mange benamputationer. Her er antallet nemlig vokset fra 76 per 100.000 indbyggere årligt i 2016 til 2018 til 79 i 2019 til 2021.

Læs også

Peter Ingemann med sød hilsen til konen: Fejrer stor dag

Med afsæt i rapporten mener Magnus Heunicke, at der er bevis for, at det er muligt at gøre det bedre. Derfor vil han bede Danske Regioner om at lave en plan for, hvordan de vil sikre, at borgerne bliver behandlet ensartet på tværs af hele landet.

 

Dagens Gossip