Margrethe Vestager afviser det blankt: Kommer ikke til at ske

Kamille Isaksen

1 uge siden

|

07/06/2024
Politik
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com
Den garvede politiker har ingen planer om at vende hjem til dansk politik.

Dagens topnyheder

Netop dette har fået mange politikere ud af starthullerne, og de store politikere har da også hver især en specifik kandidat, som de mener, at danskerne skal stemme på. 

For Margrethe Vestager er denne kandidat Sigrid Friis, som er Radikale Venstres spidskandidat. For mange politikere er fremtiden uvis i denne tid, og det samme gælder for EU konkurrencekommissæren Margrethe Vestager.

Midt i afslutningen på sin imponerende karriere som EU-kommissær gør Margrethe Vestager det klart, at en tilbagevenden til dansk politik ikke er på tegnebrættet. Selvom Radikale Venstre står over for betydelige udfordringer, vil den tidligere partiformand ikke påtage sig rollen som redningsmand.

Det skriver Ekstra Bladet

Margrethe Vestager, der har haft en fremtrædende rolle i EU siden 2014 som konkurrencekommissær og næstformand i Kommissionen, deltog for nylig i premieren på årets Tivolirevy, hvor hun blev spurgt om muligheden for at vende tilbage til dansk politik. Hun svarede med fasthed: "De skal gøre det selv. Det er dem, der er valgt til det, og jeg spiller ingen rolle i partiet længere. Jeg hjælper, hvor jeg kan, men det er sådan, det er."

Denne klare udmelding kommer i en tid, hvor Radikale Venstre kæmper med dårlige meningsmålinger og interne udfordringer. Partiet oplevede et markant nederlag ved folketingsvalget i 2022 og står over for risikoen for yderligere tilbagegang ved det kommende Europa-Parlamentsvalg.

Vestagers tid i EU har været præget af betydelige resultater og indflydelse, men hun har nu accepteret, at hendes rolle som kommissær snart er forbi.

Beslutningen om at vælge den næste danske kommissær ligger hos regeringen bestående af Moderaterne, Venstre og Socialdemokratiet.