Mette Frederiksen: 'Afslutningen på ramadanen er en vigtig aften'

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen har på Facebook ønsket Eid-fest, ligesom hun har påpeget, at 'afslutningen på ramadanen er en vigtig aften for mange'.

I et opslag på Facebook har statsminister Mette Frederiksen ønsket god Eid-fest til alle, der fejrer dette.

Læs også

Danske læger fraråder disse vacciner

Hertil påpeger hun, at hun ved, at 'afslutningen på ramadanen er en vigtig aften for mange herboende muslimer'. Derfor ønsker hun at sende en hilsen til alle, der fejrer dette. 

Dernæst kommer hun til opslaget egentlige kerne. I opslaget kommer hun nemlig med et indspark til udlændingedebatten, hvor hun påpeger, at den nuværende regering er tilhænger af en stram udlændingepolitik. 

"Regeringen er tilhænger af en stram udlændingepolitik, hvor vi regulerer, hvor mange mennesker der kommer hertil, hvor vi slår hårdt ned på kriminalitet, hvor flygtninge, der ikke længere har et beskyttelsesbehov, skal hjem til deres oprindelsesland, og hvor islam ikke skal have en særstatus i samfundslivet," skriver hun. 

Dette følger hun op ved at understrege, at dette sommetider oversættes til, at regeringen ikke kan lide muslimer. Dette understreger hun ikke er tilfældet. 

Religion er en personlig sag

Statsministeren skriver, at hun har stor respekt for, at mennesker kan tro på forskellige religioner. Selv er hun medlem af Folkekirken, som størstedelen af det danske samfund. Dog bor her også ateister, muslimer og andet, og alle skal leve sammen 'fælles demokratiske værdier', skriver hun. 

Mette Frederiksen lægger desuden ikke skjul på, at religion aldrig må få lov til at overskygge de demokratiske værdier, som Danmark er bygget på.

"I Danmark har vi religionsfrihed. Religion er en personlig sag. Jeg anerkender vores forskellighed. Men jeg anerkender aldrig, når religion misbruges til at undertrykke andre. Når piger og kvinder f.eks. ikke må elske den, de selv vil," skriver hun i sit opslag på Facebook. 

Hun understreger dog, at hendes fokus demokratiske værdier som ligestilling og ytringsfrihed ikke er ensbetydende med, at hun tager afstand fra muslimer. Derimod citerer hun Mattias Tesfaye, der tidligere har sagt, at 'når demokrati og religion støder sammen, så er det Gud, der har vigepligt'. 

Der skal ikke komme flere hertil

Mette Frederiksen skriver, at Socialdemokratiet mener, at det har betydning, hvor mange flygtninge og udlændinge, Danmark modtager. 

Ifølge den danske statsminister er der blevet ført en for lempelig udlændingepolitik i for mange år, hvilket har haft konsekvenser. 

Hun runder opslaget af ved at fortælle, at hun værdsætter de flygtninge og udlændinge, der 'går på arbejde og bidrager til samfundet'. Samtidig påpeger hun, at hun er glade for dem, der kæmper for de demokratiske værdier. 

Ydermere gør hun det klogt, at der ikke skal komme flere hertil, end samfundet kan sikre en ordentlig plads.

Læs også

DR-vært scorer nyt job: “Meget overvældende”

"Hvis vi skal sikre fuld beskæftigelse, reelt lige muligheder til alle, sammenhængskraft og en holdbar økonomi, så skal der ikke komme flere hertil, end vi faktisk evner at sikre en ordentlig plads i samfundet," skriver hun til slut.