DR-vært scorer nyt job: “Meget overvældende”

Foto: Shutterstock.

"Det har været meget overvældende at dykke ned i min familiehistorie," lyder det fra P3-værten Pelle Peter Jencel.

Pelle Peter Jencel, der til daglig er vært på P3 og DJ, kan føje endnu et job på cv’et.

Læs også

Efter flere sæsoner: Nu er det slut for Lene Beier

DR markerer 75-året for Bornholms frihed med en ny dramadokumentarisk miniserie i to dele: Bomberne over Bornholm.

Serien er en personlig historie – blandt andet baseret på P3-værten Pelle Peter Jencels familiefortællinger fra Bornholm omkring Anden Verdenskrig.  

Det skriver DR.dk.

I 1943 finder og afslører Pelle Peter Jencels oldefar et mystisk våben, der er faldet ned på Bornholm. Det viser sig at være Hitlers nye teknologiske våben, V1-bomben - et gengældelsesvåben der er udviklet til at terrorisere og bombe englænderne.

P3 værten - og bornholmeren - Pelle Peter Jencel går på opdagelse i et dramatisk kapitel af Bornholms og sin families historie omkring 2. verdenskrig - om opdagelsen af en helt særlig bombe, frygten for nazisterne og om de russiske befriere. Foto: Anders Löfstedt.

Pelle Peter har kun hørt historien i brudstykker. Krigstiden var aldrig noget, man talte om ved familiefesterne, men nu vil han finde ud af, hvad der egentlig skete dengang og hvilken betydning, hændelserne har haft for hans familie og for danskernes fælles historie.

“Det har været meget overvældende at dykke ned i min familiehistorie. Jeg har aldrig selv mødt min oldefar eller dyrket hans bedrifter og er nærmest snublet ind i fortællingen. Men den historie der gemte sig et par generationer tidligere i min familie, er både virkelig spændende og livsbekræftende,” siger Pelle Peter Jencel, der glæder sig til at dele historien med resten af Danmark.

Besat af tyskerne

Ligesom det øvrige Danmark blev Bornholm besat af tyskerne i april 1940. Men i modsætning til resten af Danmark oplevede bornholmerne kun friheden kortvarigt den 4. maj 1945. Bornholm kunne først ånde lettet op knapt et år senere – i foråret 1946.

Det, der udspillede sig på Bornholm før og efter 4. maj 1945, er ikke bare en central del af Bornholms krigshistorie – det havde også betydning for Danmark som nation og de storpolitiske forhandlinger i Europa. I samarbejde med historikere, museer og øvrige fagfolk, ønsker vi at kaste nyt lys på fortællingen om Anden Verdenskrig og vække bred interesse for et væsentligt kapitel i Danmarks historie, siger DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge Henrik Bo Nielsen.

16. maj klokken 20 vises 1. afsnit af dramadokumentaren Bomberne over Bornholm på DR 1. 23. maj vises afsnit 2. 

Læs også

Melvin taler ud om tumor: Mistede sit sprog