Mette Frederiksen afviser kritik: Det er fordi, jeg er en kvinde

Foto: Shutterstock

Statsminister Mette Frederiksen afviser fuldkommen kritikken, som hun mener skyldes, at hun er kvinde.

Den danske statsminister mener bestemt ikke, at hun er magtfuldkommen. Faktisk afviser hun kritikken helt og aldeles.

Læs også

Ny aftale på plads: Sætter halv milliard kroner af til det

Mette Frederiksen mener nemlig, at det er en kritik, der er helt urimelig. Ydermere påpeger hun, at hun ser det som en 'negativ kampagne'.

Sådan lyder det fra Mette Frederiksen i radioprogrammet 'Det sidste måltid' på Radio4.

"Jeg har ikke sagt det her før, men jeg tror, at noget af den magtkritik har at gøre med, at jeg er kvinde," siger Mette Frederiksen i 'Det sidste måltid' ifølge Ekstra Bladet.

Ikke nok med det, så siger hun også, at det slet ikke kan lade sig gøre for hende at være magtfuldkommen. Mette Frederiksen mener nemlig, at loven gør, at det ikke er muligt for hende.

"Jeg synes ikke, det er fedt at blive kaldt magtfuldkommen. Noget af det er simpelthen noget vrøvl, fordi det er jeg ikke. En statsminister kan pr. lov ikke være magtfuldkommen. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre," lyder det også fra hende.

I programmet slår hun også fast, at hun mener, at situationen havde været en anden, hvis det var enten Jakob Ellemann-Jensen eller Søren Pape Poulsen (K), der var statsminister – fordi de er mænd.

Bliver det en af de to, der overtager statsministerposten, er hun derfor sikker på, at der ikke vil være nogen mistænkeliggørelse af, at de bruger magten til at varetage nogle særlige interesser.

På det seneste er Mette Frederiksen blevet mødt af en del kritik for at være magtfuldkommen. Det er dog ikke første gang, at det sker.

Læs også

Chokerende ny FN-rapport: Russiske soldater har tortureret børn

Allerede i starten af hendes periode som statsminister, blev hun nemlig kritiseret for at samle magt, kontrol og styring omkring sig selv i statsministeriet. I programmet på Radio4 slår hun dog fast, at hun ikke er bange for magten, for hvis man er det, skal man ikke være statsminister.

 

Dagens Gossip