Mette Frederiksen og Magnus Heunicke i ukendt grundlovssag: Skatteyderne står til millionregning

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Minkskandalen er ikke Mette Frederiksens eneste juridiske udfordring.

Kort før sommerferien offentliggør Minkkommissionen sin betænkning, hvor den blandt andet vil konkludere, om der synes at være belæg for en rigsretssag mod Mette Frederiksen og andre medlemmer af regeringen.

Læs også

Makabert fund på strand: Familien fik et chok da de kiggede under håndklædet

Mens minkskandalen og dens juridiske forhold er blevet diskuteret igen og igen i over et år i landets største medier, har der været anderledes stille om en sag, som er blevet anlagt mod Mette Frederiksen og Magnus Heunicke i deres egenskaber af stats- og sundhedsminister. Vel og mærke en retssag, der efterhånden har verseret ved domstolene i over 1½ år.

Det skriver Journalista.dk.

Ifølge gravermediet er der tale om en sag, som omhandler lovligheden af en lang række af de restriktioner, regeringen pålagde danskerne under den første del af coronapandemien. Den er anlagt af Organisationen for Oplysning om Corona Virus COVID-19, som blandt andet vil have afprøvet lovligheden af begrænsninger i forsamlingsfriheden.

Retssager af denne type er langt fra gratis for skatteyderne, hvilket heller ikke bliver tilfældet i forhold til Organisationen for Oplysning om Corona Virus COVID-19s sagsanlæg mod Mette Frederiksen og Magnus Heunicke. Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk, at skatteydernes regning til Kammeradvokaten, der fører sagen på vegne af politikerne, foreløbigt står i 444.389 kroner.

Fordi retssagen stadig er på sit forberende stadie lyder vurderingen, at skatteydernes samlede regning, nemt kan nå over millionen.

Læs også

Mistede job under corona: Nu tjener hun op til 40.000 kroner om måneden

 

 

Dagens Gossip