Mette Frederiksen om problemer på ældreområdet: Det må vi ikke gøre

Foto: Shutterstock

Den danske statsminister mener, at der er behov for store forandringer på ældreområdet, så medarbejderne ikke begraves i lovgivning.

Mette Frederiksen mener, at der bliver brugt for meget tid på både proces, bureaukrati og kontrol på ældreområdet. Det slår hun fast i et opslag på Facebook.

Læs også

Dansk gigant forlader Rusland permanent: "Det er det eneste rigtige at gøre"

I opslaget skriver hun også, at det faktum, at der bliver brugt store mængder tid på administrative og bureaukratiske opgaver, går ud over både omsorg, faglighed og relationer.

"2.700 regler har de identificeret i Aalborg på ældreområdet. 2.700! Det lyder helt vildt. Men den er god nok. Alt for meget tid bliver brugt på proces, bureaukrati og kontrol. Og der mangler tid til det vigtigste. Til omsorgen, fagligheden og relationerne," skriver hun på Facebook.

Statsministeren mener, at den rette løsning er at skabe et velfærdssamfund, der bygger på 'sund fornuft' fremfor på regulering. Hun ved godt, at det vil medføre, at tingene ikke kan gøres på samme måde alle steder.

"Jeg har sagt det før. Vi skal have et velfærdssamfund, hvor der er mere sund fornuft end regulering. Og ja, det vil betyde, at tingene bliver gjort forskelligt fra sted til sted. Og ja, det vil kræve stærkere ledelse. Hvis vi skal skabe gode arbejdspladser med tid til det vigtigste, så går det ikke, at vi begraver medarbejderne i endnu mere lovgivning," lyder det fra hende.

I sit opslag skriver hun også, at regeringen allerede har taget fat om arbejdet med en kort og præcis ældrelov. Det har blandt andet resulteret i, at flere kommuner har fået mere frie hænder på en række velfærdsområder."

Læs også

Barbara Bertelsen nøjes med en advarsel

"Vi har taget fat på arbejdet med en kort og præcis ældrelov, hvor vi starter helt forfra. Og vi har sat kommuner fri på udvalgte velfærdsområder. Arbejdet er i gang, men vi er ikke i mål - endnu. Det her bliver svært. Det er en stor opgave. Men det er nødvendigt, hvis vi skal have et stærkt velfærdssamfund," runder hun sit opslag af.

 

Dagens Gossip