Mette Frederiksen raser: Det er fuldstændig uacceptabelt

Foto: Shutterstock

Statsminister Mette Frederiksen er bestemt ikke glad for, hvad hun hørte i en tale i dag. Og nu beskylder hun den russiske præsident, Vladimir Putin, for at optrappe krigen.

Tidligere i dag meldte Vladimir Putin ud, at Rusland er klar til at sende flere soldater ind i Ukraine. Mere konkret sagde han, at de er klar til at sende op mod 300.000 soldater yderligere i krig.

Læs også

Hele Europa er ramt af krisen, men danskerne skiller sig ud

Ikke nok med det, så kom han også en klar trussel til Vesten, som han beskylder for at 'atomafpresse' Rusland. I sin tale sagde han bl.a., at Rusland har 'masser af våben til at besvare' de trusler, der ifølge ham er blevet fremsat af Vesten.

"Hvis vores lands territoriale integritet bliver truet, så vil vi tage alle midler i brug for at beskytte Rusland og vores folk. Jeg bluffer ikke," sagde han ifølge BBC, og fortsatte herefter:

"Dem, der prøver at afpresse os med atomvåben, bør vide, at vinden pludselig kan blæse i deres retning."

En af dem, der bestemt ikke er tilfreds med, hvad Vladimir Putin har udtalt, er den danske statsminister. Mette Frederiksen mener nemlig, at der er tale om en optrapning af krigen i Ukraine.

"Først og fremmest er det fuldstændig uacceptabelt. Både optrapningen, men også de ord der følger med. Det her er jo en understregning af, at vi ikke kan regne med Rusland. Det kan Ukraine ikke, det kan Europa ikke, det kan verden ikke. Og det er en optrapning af konflikten," lød det fra Mette Frederiksen ifølge DR.

Mette Frederiksen mener, at den seneste trussel fra den russiske præsident er et klart bevis på, at Danmark skal fortsætte sit tætte samarbejde med landets allierede.

Læs også

Populære haveredskaber tilbagekaldes: Kan være farlige

Også udenrigsminister Jeppe Kofod har langet ud efter Vladimir Putin. Han mener, at der er tale om en farlig eskalation, men at det ikke kommer til at ændre på, at Danmark fortsat vil yde støtte til Ukraine.

 

Dagens Gossip