Mette Frederiksen reagerer på afvisning

15/04/2023 08:53

Mathias Nielsen

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Statsministeren tager det helt roligt ovenpå afvisning.

Mest læste i dag

Inden længe er det 1. maj, som traditionelt set er en stor dag for arbejdere og lønmodtagere. Det er nemlig arbejdernes internationale kampdag.

På 1. maj er mange steder i landet vært for taler af både personer fra fagbevægelsen samt politikere.

Fagbevægelsen har traditionelt set haft meget tætte bånd til Socialdemokratiet, men det forhold har siden efteråret været en anelse koldt.

Da SVM-regeringen meddelte, at man havde i sinde at afskaffe store bededag, var begejstringen bestemt ikke stor hos fagbevægelsen og dens medlemmer.

Man kunne således se store demonstrationer foran Christiansborg, hvor mange var mødt op for at vise deres modstand mod forslaget, som dog ikke ændrede på flertalsregeringens beslutning om at afskaffe helligdagen.

Det får nu konsekvenser, for TV 2 kan berette, at 16 ud af 17 lokalafdelinger under Fagbevægelsens Hovedorganisation har besluttet, at statsminister Mette Frederiksen (S) og resten af Socialdemokratiet ikke er velkomne på kampdagen.

Det er noget af en udmelding, som dog ikke får Mette Frederiksen til at ryste på hånden.

Hun hæfter sig ved, at Socialdemokratiet og fagbevægelsen har været uenige før gennem årene. 

- Fagbevægelsen bestemmer jo selv, hvem man ønsker at samarbejde med, og Socialdemokratiets og fagbevægelsens historie er en historie, hvor det går op og ned. Vi er vant til at kunne håndtere uenigheder, og det kan vi altså også i år, siger Mette Frederiksen til TV 2.