Mette Frederiksen spenderer løs: Ansætter nye rådgivere med millionløn

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skatteyderne betaler efter direkte ordre fra Mette Frederiksen i dyre domme for nyoprettede stillinger i Statsministeriet.

Den økonomiske rådgivning af den siddende regering er altid blevet udført af Finansministeriet. Derfor er det reelt alene været dets topøkonomer, der har stå for beregningen af de finansielle konsekvenser af finanslovsforslag.

Læs også

Venstre-politiker erkender: Turen til Dubai var også ferie

I slutningen af september lavede Mette Frederiksen dog om på dette. Her offentliggjorde Mette Frederiksen oprettelsen af et nyt økonomisk sekretariat, der placeres direkte under hende selv i Statsministeriet. Det skriver Journalista

Derved vil den socialdemokratiske statsminister kunne trække på egen økonomer i forbindelse med betydningsfulde politiske beslutninger. 

Til de nyoprettede stillinger er det dog ikke lavtlønnede medarbejdere, der er blevet ansat. Skatteyderne kan derimod se frem til at betale millioner af kroner til de nye medarbejdere. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista har indhentet fra Statsministeriet. 

Statsministeriet meddeler, at der foreløbigt er sket ansættelse af to medarbejdere. Det stopper dog ikke her, da det forventes, at der vil blive oprettet mellem tre og fem stillinger i Mette Frederiksens nye sekretariat. 

Af de nyindsatte, er Martin Madsen den bedst lønnede, da han kan se frem til en grundløn på 1.167.734 kroner om året. Hertil får han betalt pension fra Statsministeriet, hvorfor hans samlede lønpakke lyder på 1.367.417 kroner. Lønnen kan tilmed stige, da han har sikret sig forskellige typer af bonusser. 

Kristian Kranker er også blevet ansat i det nyoprettede sekretariat under statsminister Mette Frederiksen. Han er dog placeret en kende længere ned i lønhierarkiet, da han må "nøjes" med en fast årlig grundløn på 533.535 kr., mens han dog også kan se frem til et arbejdsgiverbetalt pensionsbidrag på 91.234 kr. om året.

Læs også

Dårligt nyt: Kontakttallet stiger og den britiske mutation vinder frem

På lige fod med Martin Madsen, er det for Kristian Kranker også muligt at opnå diverse bonusser i forbindelse med sit arbejde i Mette Frederiksens nyoprettede økonomiske sekretariat i Statsministeriet, skriver Journalista. 

 

Dagens Gossip