Minkkommissionen: Mette Frederiksen valgte selv, hvornår kuverten skulle åbnes

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Ifølge Minkkommissionen, så valgte Mette Frederiksen og hendes rådgivere selv at vente med offentliggørelsen af politiets undersøgelse.

Endnu en uge og endnu en ny melding fra Minkkommissionen, som fortsat undersøger Regeringens handlinger i dagene op til befalingen om at nedlukke minkerhvervet.

Og nu kommer der en ny melding fra Ekstra Bladet af. Allerede før kommunalvalget havde statsminister Mette Frederiksen og toppen af embedsværket mulighed for at få svar på, om deres slettede sms'er kunne genskabes.

Læs også

Hans ekskone sagde, at datteren var syg: Da han kiggede i køleskabet, skyndte han sig ud af døren

Det oplyser Minkkommissionen til Ekstra Bladet, da kuverter med svaret reelt kunne åbnes af "de pågældende" efter et møde mandag 15. november kl. 9. Altså dagen før kommunalvalget.

“Det blev aftalt, at de forseglede kuverter i første omgang skulle åbnes af de pågældende og/eller deres bisiddere,” oplyser Michael Kistrup, formand for granskningskommission i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

Kommissionen understreger, at det var helt op til hovedpersonerne selv, hvornår de forseglede kuverter skulle åbnes.

“Minkkommissionen havde ingen indflydelse på, hvornår kuverterne åbnedes,” oplyser kommissionsformanden.

Kommissionen oplyser, at man mandag den 15. november, altså en dag før kommunalvalget havde indkaldt alle personer, som har haft automatisk sletning sms til på deres telefon.

Det drejer sig om statsminister Mette Frederiksen, de tre topembedsmænd i Statsministeriet Martin Justesen, Barbara Bertelsen, Pelle Pape samt departementschef i Justitsministeriet Johan Kristian Legarth.

Teknikere fra politiet afleverede alle fem lukkede kuverter med resultatet af forsøgene på at genskabe de slettede sms'er fredag den 12. november. Det var disse kuverter, som skulle drøftes på mødet mandag 15. november 

“På mødet drøftede man den videre proces omkring håndteringen af de forseglede kuverter indeholdende resultatet af politiets forsøg på genskabelse af sms’er, som på tidspunktet for mødet lå i et aflåst pengeskab i Justitsministeriet”, skriver kommissionsformanden.

Læs også

Massakre til julemarked: Flere døde og såret

 

 

Dagens Gossip