Morten Østergaard træder ud af Folketinget

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Morten Østergaard har meldt ud, at han indstiller sin karriere som politiker. Han har i samme ombæring afsløret, hvad han nu skal lave.

Den tidligere politiske leder for Radikale Venstre, Morten Østergaard, har meldt ud, at han træder ud af Folketinget. Det meddeler han i et opslag på Facebook onsdag aften.

Læs også

Mette Frederiksen indkalder nu til pressemøde

I opslaget skriver Morten Østergaard, at han har meldt udtrædelsen til Folketingets formand. I stedet for et job som politiker på Christiansborg, kommer han nu til at beskæftige sig som klimarådgiver i virksomheden cBrain.

"Jeg har i mere end 15 år haft den ære at tage del i folkestyret og medvirket ved store og epokegørende beslutninger for vores samfund," skriver Morten Østergaard i opslaget på Facebook, og fortsætter:

"Jeg har den største respekt for mine kolleger, de embedsfolk, der hver dag slider for at hjælpe os, og den presse, som dækker arbejdet. Jeg er selvsagt ked af den måde mit politiske virke sluttede på, og de fejl jeg begik undervejs – det kan jeg ikke gøre om, men jeg håber, at I tror mig, når jeg siger, at jeg har lært af det hele."

Den nu tidligere politiker har dog ikke været aktiv i politik i længe. Han har nemlig været sygemeldt fra sit job i Folketinget, siden han endte midt i en skandale om sexchikane.

Han besluttede at trække sig fra sit job som politisk leder for De Radikale den 7. oktober sidste år. Det skete efter et dramatisk gruppemøde, hvor det blev afsløret, at han havde opført dig seksuelt upassende over for et kvindeligt folketingsmedlem.

Det må dog formodes, at han nu er blevet rask igen, da han starter i sit nye job den 1. august.

Læs også

Det starter i dag: Stor kontrol over hele landet

I sit opslag på Facebook gør Morten Østergaard det klart, at han ikke ønsker at udtale sig yderligere om sin beslutning om at trække sig fra sit virke som politiker, for i stedet at blive klimarådgiver.