Nu får 18-årig klimahelt sin egen statue: “Inspiration til andre unge piger”

Foto: Shutterstock

Den bare 18-årige verdenskendte klimaaktivist, Greta Thunberg, har fået rejst en statue i sin ære, foran et engelsk universitet.

Det er nok ikke urimeligt at sige, at de fleste 18-årige ikke har udrettet det helt store i livet endnu. Det kan dog ikke siges om den svenske klimaaktivist Greta Thunberg. 

 

Læs også

Ny rapport: Næsten 50 er døde efter AstraZeneca-vaccine

Hun har nu i flere år været kendt kloden rundt, som en stærkt motiverende stemme for millioner af unge mennesker, der bekymrer sig om klimaet og dets fremtid. 

Ikke blot har hun inspireret millioner i mennesker, i kampen for et bedre sundere klima, hun har stået på nogle af verdens største talerstole, omringet af toppolitikere, og skældt dem ud for deres manglende for forståelse af problemet, og håndteringen af det. 

Det har ikke altid været en nem kamp for den 18-årige kvinde, da det ikke er alle, der er lige så villige til at se den barske klimarealitet i øjnene som den unge svensker er det, og mange normale mennesker såvel som toppolitikere har ytret sig på mindre positive måder om den unge kvinde. 

Ikke desto mindre har hun fortsat sin indsats ufortrødent, og derfor belønnes hun nu med en statue, der står ude foran University of Winchester, et par timer sydvest for London - det skriver Newsner.

Opgaven med at lave statuen, tilfaldt kunstneren Christine Charlesworth, der fortæller Hampshire Chronicle at hun meget stolt af at have fået muligheden.

Læs også

Nyt studie påstår: Kvinder begynder at ligne deres mor når de fylder 33 år

“Jeg ønskede at vise hendes høje intelligens, og at hun kan tale med folk. Men samtidig viser hun også sin usikkerhed med den måde, hun står på, og hvem hun bærer sit tøj på. Hun står med vægten på det ene ben, og det andet ben læner sig frem mod kanten af den blok, hun står på. Det er ofte sådan, hun stod, når hun har talt med skarer – Hun har en kasse at stå på, og det er sådan, hun har stået på den. Alt dette håber jeg vil være i stand til at hjælpe med at fortælle historien om den person, hun er,” - fortæller kunstneren.