Nu melder Mette Frederiksen ud om valget

Foto: Shutterstock

De Radikale har truet med at stille et mistillidsvotum, hvis ikke valget er udskrevet inden 4. oktober. Nu reagerer Mette Frederiksen på truslen.

Hvis ikke Mette Frederiksen har udskrevet folketingsvalg inden 4. oktober i år, har De Radikale truet med, at de vil vælte regeringen.

Læs også

Salling Group med god nyhed til kunderne

Det gjorde Sofie Carsten Nielsen, der er politisk leder for De Radikale, klart allerede i starten af juli. For ganske nylig understregede hun desuden, at der er intet, der har ændret sig i denne sammenhæng.

På trods af, at det er både en dato og en trussel, der med hastige skridt nærmer sig, er det ikke noget, som statsminister Mette Frederiksen har ønsket at forholde sig til.

Det blev gjort klart tidligere tirsdag under Socialdemokratiets sommergruppemøde i Odense, skriver Ritzau.

Her blev hun af flere af de fremmødte journalister spurgt ind til, hvordan hun forholder sig til den trussel, der er blevet fremsat af De Radikale.

Det var dog ikke meget, Mette Frederiksen havde at sige i denne sammenhæng. Hun sagde blot, at hun naturligvis lytter til, hvad de øvrige partier i Folketinget siger, men at hun ikke vil komme mere konkret ind på, hvornår et eventuelt folketingsvalg vil blive udskrevet.

"Det gælder ikke mindst de partier, som vi har som parlamentarisk grundlag. Så selvfølgelig har jeg hørt, hvad De Radikale har sagt," lød det fra hende ifølge Ritzau.

Hernæst gjorde hun det klart, at hun ikke har i sinde at kommentere på, hvornår det kommende valg vil blive udskrevet.

"Jeg kommenterer ikke på, hvornår valget udskrives. Men det skal udskrives (afholdes, red.) inden for et lille år - det vil sige inden grundlovsdag næste år," sagde hun.

Læs også

Nu kan du få 40 procent rabat på din rejse: Så nemt er det

På tirsdagens sommergruppemøde i Odense slog Mette Frederiksen også fast, at ambitionen forud for det kommende folketingsvalg er, at den nuværende regering skal fortsætte.

 

Dagens Gossip