Nu skal det være forbudt: Rygere må ikke ryge i deres arbejdstid

Foto: Shutterstock.com

Hvis du er vant til at ryge en cigaret i arbejdstiden, så kan det snart være slut. Allerede fra 2020 kan der komme et forbud i kommunerne, så man ikke længere må ryge på sin arbejdsplads.

Som det ser ud i dag, så er det op til arbejdsgiveren selv at bestemme, om der skal være plads til, at de ansatte kan holde rygepauser i arbejdstiden. Det er dog ikke utænkeligt, at det bliver en ting, der ryger helt ud af arbejdsgiverens hænder, og så er det helt slut med at ryge på arbejdspladser.

De Danske Regioner har i den grad sat fokus på rygning, hvor de for få dage siden meldte ud, at de ville komme med et forslag til regeringen, der lød på, at cigaretter skulle koste det dobbelte. En pakke cigaretter ville dermed koste omkring 80 kroner, og det skulle altså være med til at holde unge mennesker fra at ryge.

Læs også

Det bliver dyrt at være ryger: Så meget skal cigaretter koste

Nu er dog ikke kun prisen, som de danske regioner vil ind og pille ved. De vil også gøre det forbudt at ryge på sin arbejdsplads, uanset hvilket job man har. Det skal dermed være forbudt at tænde en cigaret og putte den i munden, hvis man stadig er på arbejde.

”Vi vil gerne have, at folkesundheden bliver forbedret og ikke mindst blandt vores egne medarbejdere,” fortæller Ulla Astman, der er næstformand for Danske Regioner.

Det nye forslag kan allerede komme til at træde i kraft fra 2020, og så vil det altså være forbudt at ryge en cigaret, mens man er på arbejde. Det er også selvom, at du skulle have lyst til en hurtig en i frokostpausen.

Burde faktisk også ske i hjemmet

Faktisk bør det nye forslag også håndhæves i folks private hjem, hvis man arbejder hjemmefra. Kommunerne har dog ikke i sinde at kontrollere, om folk ryger indenfor ens egne fire vægge, og derfor vil der ikke blive lavet forbud mod dette.

Til gengæld møder det generelle forslag om at forbyde rygning i arbejdstiden stor opbakning fra flere sider.

”Vi ved godt, at en del af vores medlemmer ryger, men det er jo hamrende usundt, så vi kan ikke holde til at være imod at gøre arbejdstiden røgfri,” lyder det blandt andet fra Torben Hollmann, der er sektorformand for sundhedsområdet i FOA til Jyllands-Posten.dk.

Hvert år dør der cirka 13.600 danskere på grund af rygning, og antallet af unge rygere er steget, så det nu er hele 28.5 % af unge mellem 16-24 år der ryger på daglig basis. Det tal kan altså blive sænket, hvis man både hæver priserne og gør det forbudt at ryge på arbejdspladsen.

Læs også

Dette trick kan give dig 10 fridage, selvom du kun afholder 3!

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip