Ny karakterskala på vej til skolerne

Foto: Johnny Madsen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Ideen om 12+ karakteren blev ikke taget godt i mod af den nye undervisningsminister, men hun går ind for, at der bliver lavet en anden karakterskala.

Inden Folketingsvalget og inden den nye regering blev valgt, havde den tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers talt om at tilføje en ekstra karakter på karakterskalaen.

Det tal skulle være 12+, og det skulle kun gives til de elever, der turde at gøre noget helt ekstraordinært.

Den nye uddannelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen mener dog ikke, at dette er en særlig god ide, og hun sløjfer derfor, at der kommer til at være en 12+ karakter.

Læs også

Vild regel trådt i kraft: Fravær i skolen = Fratagelse af børnepenge

Til gengæld fortæller hun til Politiken, at karakterskalaen skal laves helt om. Det skyldes nemlig, at der i den nuværende karakterskala er alt for store spring mellem karaktererne.

“Der er det helt basale i, at springene er for store,” fortæller hun i interviewet med Politiken.

Ved endnu ikke hvordan ny skala skal se ud

Ane Halsboe-Jørgensen ved endnu ikke, hvordan en ny karakterskala skal se ud, men hun ved dog, at der skal ændres på måden der gives karakter på.

I den nuværende skala starter eleverne nemlig på et 12-tal, men så ryger de længere og længere ned på listen, hvis de laver fejl. 

Det går altså ikke, mener undervisningsministeren, der gerne ser, at skalaen ikke bidrager til at finde fejl.

“Vi skal ikke som nu have en model, hvor man starter på toppen og bevæger sig nedad efter fejl. Skalaen skulle jo gerne bidrage til alt andet end fejlfinding,” fortæller hun.

Formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Johan Hedegaard Jørgensen, glæder sig over ideerne fra undervisningsministeren, og han glæder sig især over, at hun skrotter 12+ karakteren, som ifølge ham var en dårlig ide.

Læs også

Meget kritiseret fraværsregel bliver skrottet

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip