Meget kritiseret fraværsregel bliver skrottet

Sidste år blev det aktuelt, at elever ville få registreret fravær fra en hel skoletime, selvom de blot kom et minut for sent. Den regel er nu lavet om igen.

Tilbage i oktober sidste år blev der vedtaget en ny regel om fravær på landets gymnasier. Reglen betød ganske kort, at hvis en elev kom bare et minut for sent til timen, så ville læreren have krav på at registrere det som fravær for en hel time.

Det skabte massiv debat og enorm utilfredshed fra både elever og forældre, da reglen ville gå hårdt ud over elever, der havde interesse i at passe deres undervisning, men som af ukontrollerbare situationer - blandt andet transport - ikke altid selv var herre over, om de kunne møde til tiden.

To af de elever der ville blive ramt af den nye fraværsregel, var Freja Salomonsen og Nanna Bæk fra Vejle, der i oktober gik på 3.g på Campus Vejle.

Begge elever boede et stykke ude på landet, så de var afhængige af den offentlige transport - der ofte kom for sent - og de kunne ikke tage en tidligere afgang, da der simpelthen ikke var nogen.

Læs også

Vild regel trådt i kraft: Fravær i skolen = Fratagelse af børnepenge

De frygtede derfor, at mange elever slet ikke ville dukke op til undervisningen, hvis de på forhånd kunne se, at de ville få registreret fravær for en hel time.

Det de kritiserede mest, var dog, at der ingen konsekvens var for lærerne. De kom nemlig ofte for sent.

“Hvad så med lærerne? De kommer jo ofte for sent, og hvilken konsekvens har det for dem? De får jo ikke mindre i løn af den årsag. Der er flere af mine lærere, der kommer ti minutter for sent, og det er noget vi ofte diskuterer blandt eleverne,” lød det fra Freja Salomonsen til vores partnerside Vejle24 tilbage i oktober.

Nu bliver reglen fjernet

De to piger mente ikke, at der var noget galt med den gamle fraværsregel, hvor man fik fravær for den tid, hvor man ikke var mødt frem. Begge piger er nu studerende, men havde de fortsat gået på Campus Vejle, er der ingen tvivl om, at de havde glædet sig over denne nyhed.

Fraværsreglen bliver nemlig fjernet igen, og så er det op til de enkelte lærere at vurdere, hvor meget fravær en elev skal have.

“Jeg er overbevist om, at landets gymnasielærere er fuldt i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, der sammen med 300 andre elever er kommet for sent med de samme busser, og hvornår der tale om en elev, som er lidt sløv i optrækket,” fortæller undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til DR.

Den nye regel har vakt glæde hos de fleste. Det gælder også Dorte Hovmand, der er rektor på handelsgymnasiet ZBC i Næstved.

“Det er meget glædeligt. Det skal helst ikke give fravær, hvis bussen er forsinket. Det piner dem at give eleverne ikke retfærdigt fravær. Det er vigtigt, det er en individuel vurdering, og det vil give et bedre socialt rum i klassen,” fortæller hun ifølge mediet sn.dk.

Hvad synes du om ændringen?

Læs også

Heroisk hund redder ejer fra hajangreb

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip