Ny måling: Mere end hver anden vil have Mette Frederiksen som statsminister

Foto: Shutterstock

Hvis man læser kommentarerne til diverse opslag om politik, corona og minkskandalen på Facebook, kan man godt få fornemmelsen af, at danskerne er trætte af Mette Frederiksen, men en ny måling tegner et helt andet billede.

Mette Frederiksen er som bekendt Danmarks statsminister, og hun har uden tvivl været det i en periode, hvor der har skulle træffes mange svære valg. 

Frederiksen har således ledet landet gennem coronapandemien, krigen i Ukraine og for tiden gennem én af de største økonomiske kriser i nyere tid.

Læs også

Politiet advarer: Pas på disse varer

Mange mener, at hun har gjort det så godt, som man kan forlange, mens andre mener, at hun nærmest har kørt landet i sænk. 

Hvis man læser diverse kommentarspor på Facebook eller lignende kan man dog godt få en fornemmelse af, at der er flest, der mener sidstnævnte, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. 

En ny måling foretaget af Voxmeter for Ritzau viser nemlig, at de fleste danskere faktisk gerne vil have Mette Frederiksen som statsminister i Danmark. 

Hele 52,5 procent af de adspurgte foretrækker således Mette Frederiksen som Danmarks statsminister, hvilket er en stigning fra uge 35, hvor tallet var på 48,7 procent. 

Samtidig er antallet af vælgere, der ønsker Søren Pape Poulsen fra De Konservative eller Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre som statsminister, faldet. 

"Statsministeren er kommet godt fra start efter sommerferien, hvor hun dels har fået fremlagt noget mere politik, men også er gået i offensiven mod især Søren Pape Poulsen og De Konservatives økonomiske 2030-plan," lyder forklaringen på Frederiksens stigende popularitet fra Avisen Danmarks politiske redaktør, Casper Dall. 

"Det har været rigtig godt for den socialdemokratiske valgmaskine, at De Konservative har fremlagt sådan en økonomisk plan," har han desuden udtalt. 

I målingen svarede 33,6 procent, at de ønsker Pape Poulsen som statsminister, mens kun 14,2 procent svarede, at de ønsker Ellemann-Jensen som statsminister. 

Svarene, som tallene er baseret på, er indsamlet telefonisk i perioden 5.-11. september fra nationalt repræsentative respondenter. 

Læs også

Kunder i chok: En pakke Lurpak for 43 kroner

 

 

Dagens Gossip