Ny måling: SVM-regeringen har allerede mistet folkets opbakning

Foto: Shutterstock

Hvis der var valg i dag, ville Danmarks nye regering ifølge en ny måling ikke have flertal.

Folketingsvalget er overstået, og Danmark har endelig efter langtrukne forhandlinger fået sin nye (flertals)regering. 

Efter et usædvanligt tæt valg, hvor rød blok endte med at løbe med sejren, præsenterede Mette Frederiksen tidligere på måneden til manges overraskelse en regering over midten.

Læs også

Den færøske regering vil reducere bloktilskuddet med 100 millioner kroner: Vi vil have færre penge fra Danmark

Danmarks nye regering består således af Social Demokratiet, Moderaterne og Venstre, men hvis valget havde ligget nogle uger senere, havde det måske været andre partier, der havde dannet regering. 

Det viser en ny måling fra Megafon ifølge TV2

Ifølge den nye måling har SVM-regeringen nemlig allerede mistet opbakning, mens partier som Liberal Alliance og SF har fået større opbakning siden valget. 

Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne står således ifølge den nye måling til at få 82 mandater, hvilket som bekendt ikke er nok til at danne en flertalsregering, som de ellers har gjort. 

Ved valget fik de nemlig samlet 89 mandater samtidig med, at tre af de nordatlantiske mandater bakkede op om dem. 

Stor fremgang for dødsdømt parti

Både Social Demokratiet, Venstre og Moderaterne har altså allerede mistet opbakning, men sådan står det ikke til hos Liberal Alliance, som fik et suverænt valg. 

Partiet gik fra at ligge lige over spærregrænsen og af flere eksperter blive dømt til 'døden' til at få hele 7,9 procent af stemmerne ved valget, og ved den seneste måling fik LA hele 11 procent af stemmerne.

Hos SF er der også grund til at juble, da partiet i den seneste måling fik 10,5 procent af stemmerne, hvilket er den bedste måling for partiet siden 2011. 

Hvad der er skyld i Venstres, Social Demokratiets og Moderaternes hurtige tilbagegang er ikke til at vide, men særligt Venstres tilbagegang skyldes formentlig, at partiet har brudt sine valgløfter ved at danne regering med Social Demokratiet og gøre Mette Frederiksen til statsminister.

Læs også

Kvinde deler morsom historie: Da politiet stoppede mig, råbte hun: "Pølser er på vej ud af min numse"

 

 

 

 

Dagens Gossip