Ny SVM-regering donerer 300 millioner kroner

Foto: Shutterstock

Den nye regering, der består af Socialdemokratiet, Moderaterne og Venstre, har doneret yderligere 300 millioner kroner til Ukraine.

Danmark har ad flere omgange sendte både midler og anden hjælp til Ukraine, efter landet blev invaderet af Rusland i slutningen af februar.

Læs også

Otte biler i voldsom ulykke på motorvejen

Krigen hærger fortsat flere steder i landet, selvom vi med hastige skridt nærmer os årsdagen for, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, sendte sine styrker ind i landet.

Derfor er der også fortsat behov for hjælp fra andre lande, hvilket Danmark har besluttet at give. SVM-regeringen og Folketingets partier har indgået en aftale om at donere yderligere 300 millioner kroner til Ukraine.

Konkret er der tale om en donation, der overføres til en britisk fond, der står for indkøb af våben og udstyr til Ukraine. Det oplyser Forsvarsministeriet ifølge Ritzau onsdag.

Midlerne til donation findes i Forsvarsministeriets reserve, og bliver doneret til den britiske fond International Fund for Ukraine (IFU).

"Ukraines kamp for frihed er også vores og Europas kamp for frihed. Derfor har regeringen sammen med Folketingets partier besluttet at donere yderligere 300 millioner kroner til Ukraine," siger forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Han understreger også, at Danmark fortsat vil yde støtte til Ukraine, hvis der er brug for det.

"Regeringen vil fortsætte Danmarks støtte til ukrainerne både økonomisk, militært og humanitært," siger han.

Siden Ukraine blev invaderet af Rusland den 24. februar i år, har Danmark og mange andre lande støtte Ukraine i deres kamp mod russerne.

Det har ført til bekymring for, at det på sigt kan udvikle sig til en krig, hvor NATO bliver inddraget.

Læs også

PostNord advarer

Hertil har det også fået betydning for synet på vigtigheden af det danske forsvar, hvorfor der i marts i år af et bredt flertal i Folketinget blev indgået en aftale om at styrke det danske forsvar.

 

Dagens Gossip