Forside Politik Obama udtaler sig sjældent om anklager fra Trump: Denne gang...

Obama udtaler sig sjældent om anklager fra Trump: Denne gang var det dråben

AI-video, Obama-arrest
AI-generated, @realDonaldTrump / Truth Social

Den seneste vilde påstand fra den nuværende præsident har fået den tidligere til at give lyd fra sig.

Lige nu læser andre

Forholdet mellem tidligere præsident Barack Obama og Donald Trump har længe været præget af gensidig tavshed og spidse stikpiller – ofte ensidige. Men tirsdag blev tavsheden brudt, da Obama – via sin talsmand – svarede igen på en ny og alvorlig anklage fremsat direkte fra Det Hvide Hus.

Trump udtalte sig til pressen fra Den Ovale Kontor mandag, hvor han hævdede, at Obama stod bag en sammensværgelse for at undergrave valgresultatet i 2016.

“Beviset er der, han er skyldig. Det var landsforræderi,” sagde Trump. “De forsøgte at stjæle valget, de forsøgte at forplumre valget. De gjorde ting, man aldrig havde forestillet sig – ikke engang i andre lande.”

Anklagen refererer til påstande om, at Obama og hans administration forsøgte at manipulere efterretninger om russisk indblanding i valget til Trumps skade. Påstande, der igen er blevet aktuelle efter udmeldinger fra landets efterretningschef Tulsi Gabbard, der i sidste uge truede med at anmelde tidligere Obama-topfolk for konspiration.

Obama-lejren reagerer

Hvor Obamas team normalt vælger at ignorere Trumps mange udmeldinger, blev denne gang et markant brud på linjen. Talsmand Patrick Rodenbush reagerede i klare vendinger.

Læs også

“Af respekt for embedet plejer vi ikke at kommentere på det vedvarende vrøvl og den misinformation, der kommer fra dette Hvide Hus,” sagde Rodenbush. “Men disse påstande er så absurde, at de kræver et svar.”

Han kaldte anklagerne “bizarre” og “et svagt forsøg på afledning”. Han henviste desuden til Senatets efterretningskomités rapport fra 2020, hvor det fremgik, at Rusland aktivt forsøgte at fremme Trumps kandidatur i 2016, blandt andet via kontakter til Trumps daværende kampagnechef Paul Manafort og brug af WikiLeaks.

Rapporten konkluderede dog, at der ikke var tegn på, at selve stemmeafgivningen blev manipuleret.

Internt pres blandt Trump-støtter

Sagen kommer samtidig med, at Trump står over for intern utilfredshed blandt dele af sin base. Uroen er vokset efter justitsminister Pam Bondis udmelding om, at der ikke vil blive frigivet yderligere filer i Epstein-sagen – en melding, som flere betragter som et brud på tidligere løfter.

Konservative aktivistgrupper, herunder Turning Point USA, har allerede afholdt arrangementer, hvor utilfredsheden med den nuværende linje er blevet luftet. Epstein-filerne var blandt hovedemnerne.

Læs også

Kilde: Unilad.

Ads by MGDK