Partiformand: Statsministeren er magtblind

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Partiformanden for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, mener at Mette Frederiksen er blevet magtblind.

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at Liberal Alliance-formanden, Alex Vanopslagh, havde gået en anden vej end Mette Frederiksen, hvis han havde været statsminister i Danmark.

Læs også

Skulle en tur i Elgiganten: Endte med 3 sigtelser

Uenighederne har der hvert fald været mange af, og partiformanden har ofte ytret sin utilfredshed med statsministerens beslutninger vedrørende coronahåndteringen i Danmark.

I dag er ingen undtagelse og Alex Vanopslagh mener særligt, at den seneste regel fra regeringen vedrørende bordbestilling, er helt skudt ved siden af.

Vanopslagh går så langt som at kalde statsministeren for magtblind, og det skyldes blandt andet, at hun ikke mener, at det er et stort indgreb i danskernes frihed, at de skal bære mundbind eller bestille bord 30 minutter før, hvis de vil have en kop kaffe eller øl.

‘Vil bekæmpe Mette Frederiksens magtarrogance’

“Mette Frederiksen er blevet magtblind og har mistet sans for frihed og proportionalitet.” lyder det fra Vanopslagh, der fortsætter:

“Hun har vænnet sig til at hun med lov og magt kan påbyde og forbyde borgerne alle mulige mærkelige ting - “vor herre bevares, det er da ikke et stort indgreb”, hører vi hende igen og igen sige. Det er ikke rigtig noget indgreb i borgernes frihed, at tvinge dem til at bestille et bord 30 minutter før de vil drikke en kop kaffe eller en øl, siger hun i dag.” fortæller han.

Alex Vanopslagh mener, at statsministeren har glemt, at det ikke er borgerne der skal retfærdiggøre deres aktiviteter over for staten, men derimod staten der skal retfærdiggøre sine indgreb i borgernes liv.

Slutteligt fortæller Liberal Alliances partiformand, at han i resten af valgperioden vil forsøge at bekæmpe statsministerens magtarrogance.

“En af de absolut vigtigste opgaver for mig og Liberal Alliance resten af valgperioden, bliver at bekæmpe Mette Frederiksens magtarrogance og lemfældige omgang med danskernes frihed.” slutter Vanopslagh.

 

Læs også

Mand kollapsede da han fik vild vurdering af sit ur i tv-program