Partileder går imod Mette F: Vil ikke afvise Lars Løkke som statsminister

19/10/2022 17:33

Nicolai Busekist

Politik
Foto: Moderaterne/Claus Peuckert/Thrane Media
Foto: Moderaterne/Claus Peuckert/Thrane Media
Lars Løkke Rasmussen kan potentielt tage en tørn mere som statsminister. I hvert fald vil partileder Sofie Carsten Nielsen ikke afvise at pege på ham.

Mest læste i dag

Hidtil har der kun været tre kandidater i spil som kommende statsminister i Danmark. Kampen om statsministerposten har nemlig været ført mellem Mette Frederiksen, Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann-Jensen.

Nu viser det sig, at der potentielt kan komme en fjerde kandidat på banen. Og denne kandidat er ingen ringere end Lars Løkke Rasmussen.

Den tidligere statsminister stiftede denne sommer partiet Moderaterne, som ser ud til at få et glimrende valg.

I en ny Voxmeter-måling står partiet nemlig til at blive et af de største partier. Helt konkret viser den seneste måling, at partiet står til at få 9,2 procent af stemmerne.

Den store succes, som det nye midterparti har oplevet, er selvfølgelig ikke gået ubemærket hen. Et sted, hvor man har fået øjnene op for den store medvind, som Moderaterne har fået, er hos De Radikale.

Og nu lyder det, at Sofie Carsten Nielsen, der er politisk leder for De Radikale, ikke vil afvise, at hun og partiet kan vælge at pege på Lars Løkke Rasmussen som ny statsminister.

Det sker i et interview med B.T., hvor hun spørger om, hvorvidt det kan tænkes, at hun vil pege på den tidligere Venstre-politiker som statsminister.

"Det ved jeg ikke. Det kunne jeg vel godt," lød svaret fra Sofie Carsten Nielsen, der dog også slog fast, at det fortsat er Mette Frederiksen, der bliver peget på som første forhandlingsleder efter et valg.

At De Radikale peger på Mette Frederiksen, kan dog ændre sig. Hvad der konkret skal til, før det kommer til at ske, er dog ikke noget, som Sofie Carsten Nielsen har ønsket at komme nærmere ind på.

I modsætning til Moderaterne, står De Radikale ikke til at få et fremragende valg. I seneste Voxmeter-måling stod de til 5,3 procent af stemmerne, hvilket er en stor tilbagegang siden 2019, hvor partiet fik 8,6 procent af stemmerne.