Pernille Skipper har fået nok: Luk jobcentrene

Foto: Steen Brogaard

Pernille Skipper løfter sløret for omfattende ændringer på jobcentrene. Målet for 2020 er ifølge et debatindlæg på BT.dk at jobcentrene, som vi kender dem, skal lukkes.

Der bliver lagt i kakkelovnen i forhold til helt store ændringer i den måde jobcentrene fungerer på. Reelt set er der ikke mange partier i Folketinget, der er tilfredse med de enorme summer, der hvert eneste år benyttes på centrene, der ifølge flere aldrig rigtig har skaffet de resultater, som forventet. 

Nu melder Enhedslistens Pernille Skipper sig i koret af politikere, der kritiserer centrenes ageren.

"For nogle måneder siden læste jeg om Brian Larsen. Han var i ressourceforløb og har store problemer med smerter i hænderne efter en arbejdsulykke og flere operationer. Han blev sat til at sætte mærkater på papkasser, men det gav ham atter stærke smerter. Hvad gør jobcentret? De beder ham redegøre for, hvordan han kan tørre sig bagi, hvis han ikke kan sætte mærkater på kasser," skriver Pernille Skipper og pointerer, at det slet og ret er noget svineri.

Formålet med ændringerne er at sikre, at fremtidige tilbud til borgere, der har mistet arbejdet eller på anden måde er endt i en uheldig situation, indeholder en langt større grad af tillid til borgerne. Ifølge Pernille Skipper skyldes jobcentrenes ageren, at systemet svigter, fordi højrefløjens retorik handler om at alle snyder. Disse fortællinger sætter sig i systemet og får jobcentrene til at agere uhensigtsmæssigt. 

"Stod det til Enhedslisten, ville vi lukke ned for jobcentrenes hetz, meningsløse krav og kontroller og sikre, at ingen bliver sendt i arbejdsprøvning, hvis de har en lægeerklæring, der anbefaler andet. Vi vil afskaffe varighedsbegrænsningen på sygedagpenge, så man ikke kan miste dem, før man er raskmeldt eller visiteret til andet," skriver Pernille Skipper, der med sit indlæg tager arbejdshandskerne på i forhold til jobcentrene. 

Spørgsmålet herefter bliver selvfølgelig om Enhedslisten kan få regeringen til at tage kampen op sammen med dem og få forandret de jobcentre, som ingen partier lige nu synes fungerer.

Læs også

Av: Så mange penge taber Discovery på ‘tv-krigen’ med YouSee

 

 

 

Dagens Gossip